Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, etkinlikler hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz da konuşmasında ahilik kültürünün önemine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında “Ahilik Kültürü adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi toplumumuza kazandırmış önemli ve bir o kadar da müstesna bir kültürdür. Bu önemli kültürün nesilden nesile aktarılması ve gelişmesi için ise genç esnaf ve sanatkârlarımıza büyük görevler düşmektedir.

Sosyal, iktisadi, siyasi hayatımızda önemli bir yer tutan Ahilik Teşkilatı’nın parçası olan esnaf ve sanatkârlarımızın, ahilik kültüründen taviz vermeden gelişen teknolojiye ve değişime ayak uydurmak için çaba göstermesi kaçınılmazdır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi