Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan paket servis kararı sonrası, Kayseri’de faaliyet gösteren Elmacıoğlu, Kemal Koçak, Kasapa, Konak Restorant, Taş Mekan başta olmak üzere çok sayıda işletmenin faaliyetlerini geçici olarak durduğunu belirten  Aydemir, “Pandemi, yasakları acilen gözden geçirilsin. Benim esnafım çok zor durumda! Denetimler artırılsın, gerekirse 1 masada 1 müşteri otursun ama bu yasak esnetilsin! Bize bunca katı kurallar getirilirken AVM’ler neden açık?” diye sordu.

   Kayseri genelinde yaklaşık 900’e yakın üyesi bulunan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir yaptığı açıklamada, son Koronavirüs önlemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ESNAF, ÇOK ZOR DURUMDA”

Lokanta ve restoranlarda paket servise geçilmesi sonrası  Elmacıoğlu, Kemal Koçak, Kasapa, Konak Restorant, Taş Mekan başta olmak üzere Kayseri’de faaliyet gösteren yüzlerce esnafın geçici olarak kepenk kapattığını anlatan Başkan Aydemir, şunları söyledi:

  “Pandemi önlemi adı altında getirilen yasaklar lokanta ve restoran sahibi esnafı çok zor durumda bıraktı. Benim esnafım aylardır kan ağlıyor! Dükkan kiralarını ödeyemez hale geldiler. Yetkililerimizden alınan bu kararı yeniden gözden geçirmelerini arzu ediyoruz.” 

“TEMİZLİK ZATEN BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

         Son pandemi yasakları nedeniyle insanların paket servis yüzünden daha sağlıksız koşullarda yemek yemeye başladığını belirten Aydemir, “Biz Ahi Evran torunu bir milletiz. Bizim gıda konusunda olmazsa olmazımız hijyen, temizlik ve kaliteli yemektir. Biz temizlikle ayakta duran işletmeleriz, bu koronvairüs salgını olsun olmasın bizim için temizlik çok önemlidir. Çünkü bizim işimiz gıda işidir. Son getirilen yasaklar sonrası insanlar caddelerde sokaklarda, yerlerde veya bulduğu her yerde yemek yemeye başladılar. Bu durum gıda güvenliği ve hijyen açısından daha tehlikelidir” diye konuştu.

“gerekirse 1 masada 1 müşteri otursun, ama işletmelerimiz çalışsın”

     Denetimlerin artırılmasına karşı olmadıklarını belirterek, “Gerekirse 1 masada 1 müşteri otursun ama işletmelerimiz çalışsın” şeklinde bir teklif sunan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Koronavirüs önlemleri kapsamında denetimler artırılsın. Bizim buna söyleyecek bir sözümüz yok ancak, otobüsler, tramvaylar tıklım tıklım insan kaynıyor! AVM’ler tıka basa dolu böyle bir ortamda bize bu kadar katı kural getirmenin bir manası yok. Denetimler artırılsın, gerekirse 1 masada 1 müşteri otursun ama bu yasak esnetilsin! Bize bunca katı kurallar getirilirken AVM’ler neden açık?” diye sordu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi