MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eşref Bitlis Bulvarı ile Tavlusun Caddesi'ni bağlayan ve Erciyes Üniversitesi'ne ulaşımı sağlayacak alternatif bir yol çalışması başlattıklarını bildirdi.

Erciyes Üniversitesi'ne rahat, güvenli ve seri ulaşım için alternatif yollar açtıklarını, çünkü Erciyes Hastanesi'nin İç Anadolu Bölgesi için önemli olduğunu anımsatan Başkan Memduh Büyükkılıç, üniversiteye alternatif bir yol olacak olan çalışmada 800 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde bir yol olacağını kaydetti.

Ulaşımın hem şehirleşme hem de ekonomiye büyük katkısı olduğunu, bu nedenle imar planındaki yolların açılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Büyükkılıç, ''Melikgazi ilçesi 1989'da 179 bin nüfuslu bir yerleşim yeri iken bugün 537bin nüfusu ile 55 ilden daha büyük nüfusa hizmet vermektedir. Hizmetin zamanında ve yerinde verilmesi önemlidir. Geciken hizmet, hizmet değil eziyettir. Bunun için hizmetin sunumunda yolların büyük önemi vardır. Yol demek medeniyet demektir.

İmarlı yapılaşma demektir. Mal ve hizmetin taşınması demektir. Dolayısıyla biz bu yolu hizmete açarak şehir içi alternatif bir yolu, üniversiteye yakınlığı ile bilime katkı sağlayan bir yolu ve sürücülere seri ve güvenli bir yolu hizmete sunmuş olacağız. Bu yol çalışmasında Kaski, Elektrik Şirketi, Telekom ve doğalgaz gibi altyapı kurumlarıyla ortak çalışılmaktadır. 2 şeritli 800 metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde olan bu yol yılsonu itibariyle tamamlanıp hizmete sunulacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi