Saadet Partisi Melikgazi Belediye Başkan adayı Sinan Aktaş, Ev hanımlarının ev ekonomisine el emekleri ile katkıda bulunacakları fabrika kuracaklarını söyledi.

Yöresel ürünler üzerine projeler ürettiklerini belirten Başkan adayı Aktaş, “Belediyemiz öncülüğünde ev hanımlarımızın yöremize ait gıdaları el yordamı ile yaparak üretecekleri bir fabrika yapacağız. Böylece ev hanımlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Burada sadece hanımlar çalışacak. Çocuklu hanımlarında çalışabileceği bir ortam hazırlıyoruz. Burada çocuk bakım merkezimizde olacak. Çocukların bakımları için de ayrı bir birim oluşturarak çalışan hanımlarımızla bir çark meydana getireceğiz ve istihdam konusunda önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Kayseri Mantısı Markalaşacak

Yöresel Ürünler Fabrikası ile birlikte ev hanımlarının istihdamı konusunda büyük bir adım atılacağını ifade eden Başkan adayı Sinan Aktaş, burada üretilen yöresel ürünler olan Kayseri mantısı bir marka ile Dünya Gıda Fuarlarında tanıtılacak ve böylelikle dünya gıda pazarına açılacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi