Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay yapılan Aylık Takip ve Koordinasyonun (ATAK) Eylül ayı toplantısında 10 ayrı kamu çalışması detaylarıyla birlikte ele alındı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül ayı Aylık Takip ve Koordinasyon (ATAK) Toplantısı’na Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mustafa Masatlı, Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Candan, Erkaya Yırık ve Mehmet Aktaş, Sarıoğlan Kaymakamı Haşan Doğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Karayolları ve YURTKUR Bölge Müdürleri ile Milli Eğitim, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ve İl Kültür ve Turizm Müdürleri katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Projesi
Vali Düzgün, kentteki kamu yatırımlarının planlandığı gibi devam etmesinin memnuniyetini yaşadıklarım söyledi. Geçtiğimiz yıl ya da bahar aylarında ihalesi yapılan kamu yatırımlarından bazılarının inşaat sezonunun iyi değerlendirilmesi sonucu planlandığı gibi bitmeye yakın hale geldiğini ve kesin kabullerinin yapılacağını kaydeden Düzgün, diğer yandan da 2015 yılı yatırım programına yönelik proje hazırlıklarının sürdürüldüğünü belirtti.

Vali Düzgün, vatandaşlara yönelik hazırlanan projelerin verimliliğini daha da artırabilmek için yöneticilerden tedbir almalarını isteyerek, özellikle Hayat Boyu Öğrenme Projesi çalışmalarına özel önem verilmesi talimatını verdi.

Vali Düzgün, toplantı gündeminde yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarınca Kayseri ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda bilgiler aldı.

Toplantıda, Şehir Hastanesi, Şahruh Köprüsü, Hayat Boyu Öğrenme Projesi, tarım sektörüne sağlanan destekler, 112 Acil Çağrı Merkezi, yapımı devam eden ve başlanacak okullar, öğrenci yurtları ve turizm sektörüne yönelik kurslar ile Mülteciler ve Sığınmacılar için Kabul ve Geri Gönderme Merkezi inşaatı çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alındı.
 
Editör: Haber Merkezi