ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Garnizon Şehitliğinde amcası Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın mezarına, bayram ziyareti sırasında Fenerbahçe amblemi ve üzerinde 'Robin Van Persie' yazılı notu- bırakan 8 yaşındaki Gülsüm Naz'ın babası İlker Çakır'ı telefonla arayıp ''Gülsüm'ü İstanbul'a ben götüreceğim. Kızına söz veriyorum, maçı benimle izleyecek'' dedi

Koyu Fenerbahçe taraftarı ilkokul 2'nci sınıf ögrencisi Gülsüm Naz Çakır , "En büyük hayalim, İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ailemle birlikte Fenerbahçe'nin bir maçını izlemek" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Yıldız, arife günü, garnizon şehitliğini ziyareti sırasında Şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın mezarı başına bırakılmış, kuru boya ile bir çocuk tarafından çizilmiş Fenerbahçe amblemi ve yeni transfer Robin Van Persie'nin adı yazılı notu ilgiyle incelemişti. Notu mezar üzerinden alan Galatasaraylı bakan Yıldız, notu yazanın Gülsüm Naz olduğunun ortaya çıkmasının ardından küçük kızın bir kamu kurumunda memur olan babası İlker Çakır'ı telefonla arayıp ''Gülsüm Naz ne olursa olsun İstanbul'daki maça gidecek. Kayseri'de de Kayserispor-Fenerbahçe maçını benimle izleyecek'' dedi. Bakan Yıldız, bu konuda şunları kaydetti:

''Ben, Galatasaraylı olmamama rağmen o çocuğun bıraktığı not ve saflığı, duygu yoğunluğu beni çok etkiledi. Burada söz konusu olan Galatasaray veya Fenerbahçe'den çok, şehit amcasını görememiş bir çocuğun, amcasının tuttuğu takımın amblemini çizmesi, yeni transferinin adını yazmasıydı. Minik kız, sevginin dilini, sporun gerçek duygularını ve çocuksu saflığı dile getirmişti. O nedenle çok duygulandım. DHA'nın haberinden notu yazanın Gülsüm Naz olduğu anlaşıldı. Gülsüm için ne yapmamız gerekiyorsa,yerine getireceğim'' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi