Önceki dönemlerde AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcılığı yapan ve Hristiyanlığa geçtiğini duyuran Mehmet Akif Kum’un Hristiyanların ayin yaptıkları kilisede fotoğrafları ortaya çıktı. Kum’un ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri ile birlikte oturmalara ve FETÖ gezilerine katıldığı öğrenildi. AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz ile AK Parti Melikgazi Eski İlçe Başkanı Sadi Köylü’nün yönetim kurulunda olup, bir dönem İl Başkan Yardımcılığı ile yöneticilik de yapan Mehmet Akif Kum, din değiştirip Hristiyan olduğunu açıklamıştı. İstanbul’a taşındığı öğrenilen Kum’un yeni ibadetlerini Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Sent Antuan Kilisesi’ne giderek yaptığı öğrenilirken, kiliseden çektiği fotoğraflara gazetemiz Kayseri Deniz Postası ulaştı.

“RAB SİZİNLE OLSUN”

Türk Katoliklerin kanalı olan Sat7’de program yapan Mehmet Akif Kum, program tanıtımında “Eylül ayında yayına başlayan ‘İşin İçinden’ isimli program hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bu programda imanlı kardeşleri konuk alıyoruz. Konuklarımızın kariyerleri ve iş hayatı hakkında bilgiler vererek, imanlı olarak sürdürdükleri iş hayatları hakkında sohbet ediyoruz. Rab sizinle olsun” dediği görüldü.

2012 FETÖ OTURMALARINA KATILMIŞ, İŞTE O OTURMA GRUBU

Ayrıca Kum’un isminin Kayseri’de görülen FETÖ Davaları’nda iddianameye girdiği ortaya çıktı. Ünlü işadamlarının olduğu 70 sanığın yargılandığı davada bilgi sahibi A.Ç. ifadesinde “2012 yılında oturma grubumuzda hatırladığım kadarı ile Ayhan PINAR, Mustafa AĞBAŞOĞLU, Mehmet Akif KUM isimli arkadaşlar vardı. Hoca olarak ara da bir Murat YANIK gelirdi” dediği, bilgi sahibi K.G.’nin de ifadesinde “Fetullah Gülen olarak bilinen yapının toplantılarına katılmaya başladım bizim toplantılarımızda Ak parti teşkilatından ayrılan Madeni yağ işi yapan Ayhan PINAR, Mobilyacı Mustafa AĞBAŞOĞLU, Yapı market işi yapan İlyas EMRE, Bülent KILINÇ, Kapalı çarşıda esnaf olan Ahmet ÇETİN, yine hafriyatçılık işi yapan Muzaffer İLOĞLU, Eski sanayide halı işi yapan Erhan TOPÇUHASANOĞLU ve Mehmet Akif KUM isimli Kişisel gelişim uzmanı olarak bildiğim şahıslar katılmakta idi sohbetlerde ticaretten bahseder ve dini içerikli konular konuşulurdu” diye konuştuğu iddianamede yer aldı.

FETÖ’NÜN MAKEDONYA GEZİSİNE KİMLERLE GİTMİŞ

Ayrıca sanıklardan H.C.’nin etkin pişmanlıkta verdiği savunmasında “2012 yılında yeni bir sohbet grubu oluşturuldu. Herkes 2-3 kişi davet etti. Bu şekilde grup genişledi. Bu grupta Muzaffer İloğlu, Mehmet Ercan, İlyas Emre, Ayhan Pınar, Mehmet Akif Kum, Kadir Gümüş, Bülent Kılınç, Mustafa Ağbaşoğlu, Erhan Topçuhasanoğlu, Mustafa Nayıcı gibi isimler vardı. Bu oturma grubuna yönelik Erhan Topçuhasanoğlu tarafından düzenlenen Makedonya gezisine katıldım. Buradaki amaç hem oturma grubuna katılan insanları motive etmek hem gezilen yerdeki öğretmenleri de motive etmektir. Biletleri Erhan Topçuhasanoğlu aldı. Gittiğimiz bölgede Yahya Kemal isimli bir okula gittik. Orada Türkçe Olimpiyatlarının elemeleri vardı, onu izledik. Geziye Ali Akgün isimli hoca, Erhan Topçuhasanoğlu, Hasan Aydın, Mehmet Ercan, Muzaffer İloğlu, İlyas Emre, Mehmet Akif Kum, Kadir Gümüş, Yaşar Çelik gibi isimler katıldı” dedi.

Editör: Haber Merkezi