Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Cuma Namazı sonrası Sarımsaklı mahallesi ve Gölbaşı bölgesini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Ağırnas mahallesi Gölbaşı bölgesindeki ağaç dikimi törenine katılarak vatandaşlara aşure ve ekmek arası döner ikramında bulundu.

Ağırnas Mahallesi Gölbaşı Bölgesindeki Atçıüstü mevkisinde bin adet çam fidanının toprakla buluştuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak ilçenin her yerindeyiz. Melikgazi İlçesinde yer alan her mahallede sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunuyoruz. Mahallelerin özelliğine göre hizmet veriyoruz. Gölbaşı bölgesi tarım ile uğraşan ve çiftçilik yapan hemşerilerimizin bulunduğu bir yerleşim bölgesidir. Yol, su, elektrik ve iletişim alt yapısı mevcuttur. Çocuklar için okullarına spor aletleri ile bahçe oyun takımı inşa ettik. Arazi duruma göre de bugün kendilerinin katılımı ile bin çam fidanı diktik. Bunların büyümesi ile çam ormanlarının arasında bir yerleşim bölgesi olacaktır. Burası turizm ve kent ormanı olmaya aday bir bölgedir. Zaten mesire alanları mevcut olup yeni bir planlama ile cazibe merkezine dönüştürülecektir“ dedi.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan ağaçlandırma çalışması sonrası Vali Orhan Düzgün, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törene katılan öğrencilere ve vatandaşlara ekmek arası döner ve aşure ikramında bulunarak çocuklar ve vatandaşlarla sohbet ettiler.

Editör: Haber Merkezi