Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta 15 Temmuz’da hainlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de hedef almalarının anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Başkan Büyükkılıç, darbe girişiminin hedefinin sadece iktidar değil iktidarı ve muhalefetiyle tüm millet olduğunu kaydetti.

“15 TEMMUZ RUHU OLDUKÇA, HİÇBİR GÜÇ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ”

Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Gazi Mecliste O Gece” konulu konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sağlık Kurulu Üyesi, 23, 24 ve 25. Dönem Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bürokratlar ve öğretim üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hain darbe girişimini unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı söyledi. Aziz milletimizin can vererek, kan dökerek kazandığı demokrasi zaferini gelecek nesillerimize de taşıyacağımızı dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Çünkü, 15 Temmuz; Türk tarihinin gördüğü en büyük hıyanete karşı destansı direnişin öyküsüdür. 15 Temmuz; hıyanete dur denişin, silaha göğüs gerişin, darbeleri zihniyetlerde de bitirişin tarihidir. 15 Temmuz; dünyada en büyük gücün silah değil yürek olduğunu gösteren şanlı Türk Milletinin tarihe altın harflerle yazdığı destandır. 15 Temmuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kazanılmış demokrasi zaferidir. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur. Bu nedenle bu zafer unutulmaz ve bu zafer asla unutturulamaz. Hainlere karşı vatanına, bayrağına, milletine, devletine, inancına sahip çıkan her bir vatandaşımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun” dedi.

“İHTİYACIMIZ OLAN TEK ŞEY BİRLİK VE BERABERLİK”

15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hedef alınmasının anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, darbeci hainler ve arkasındaki güçlerin meclisi bombalayarak sadece iktidarı değil, iktidarı ve muhalefetiyle tüm partileri ve böylece tüm milleti hedef aldıklarını gösterdiklerini belirtti. Bu saldırılara karşı gazi milletimiz gibi gazi meclisimizin de gerekeni yaptığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Meclisimiz iktidarı ve muhalefetiyle bir araya gelerek bir ve beraber olduğunu hainlere göstermiştir. 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, milletimizin bu çağrıya cevap vermesi, basın kuruluşlarımızın darbenin karşısında yer alması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gösterdiği tavır bugün 15 Temmuz’un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olmasını sağlamıştır. İhtiyacımız olan tek şey budur. Milli birlik ve beraberliğimiz oldukça aşamayacağımız hiçbir engel olamaz. Üzerimize oynanan tüm oyunları bir ve beraber durarak, tek yürek olarak bozacağız. Birlik ve beraberliğin gücünü 15 Temmuz’da gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da saldırılar sürer, sürecektir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafya ile ilgili emelleri olanları biliyoruz. Bizim olmazsa olmazımız bellidir. Bu cennet vatan ve bu aziz millet. Birlik, beraberliğimiz daim olduğu müddetçe Rabbim yar ve yardımcımızdır. Biz hainler gibi başka ülkeleri vatan bellemeyiz. Vatanımız bir, bayrağımız bir, ezanımız bir. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize ve bu gazi milletin her ferdine minnetlerimi ifade ediyorum. Gazi Meclisimizi Kayseri’den selamlıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi