CHP'li Dr. Sema Karaoğlu, İstiklal Marşının kabulünün 100'üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. “İstiklal Marşı’nın her dizesi egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesidir" diyen Karaoğlu, "Yurdumuz, dört bir taraftan işgal edilip, hak ve özgürlüklerimiz talan edildiğinde, muktedirler kişisel ikballeri nedeniyle sessiz kalıp, işgale göz yumarken bir çift mavi göz Samsun'dan bağımsızlık ve hürriyet ateşini başlatmıştı. Bu vizyoner lider savaşın manasını anlatacak, halka ve askere heyecan verecek bir marş yazılması gerektiğini belirtip ve Milli Eğitim Bakanlığından bu konuda bir çalışma yapılmasını istemişti. Açılan yarışmaya 721 şiir kabul edilmiş ancak o dönem mebus olan Mehmet Akif Ersoy ise işin içinde para olduğu için bu yarışmaya katılmamıştı. O dönem Maarif Vekili olan Hamdullah Suphi Bey'in devreye girmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy marş yazmış ve birinci mecliste bu marş kabul edilmiştir. Bu marşın kabulü ile milletimizin ve ordumuzun heyecanı dizelere döküldü, yüreklere işledi" dedi.

Karaoğlu, "Bağımsızlığa aşık, hürriyete aşık ve esaret ile tutsaklık kabul etmeyen halkımızın zor ve çetin şartlardaki mücadele destanı İstiklal Marşı ile vücut bulmuştur. İstiklal Marşı’nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışı vardır. İstiklal Marşı’nda milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı’nda halkımızın özgür yaşama kararı vardır. İstiklal Marşı’nda ifade olunan bu ruh cephelerde yazılan destan ile mühürlenmiş, Cumhuriyet ile tamamlanmış, bu vatan topraklarında halkımızın hür yaşayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

Dr. Karaoğlu "Bugün de halkımız aynı ruha ve aynı heyecana sahiptir. Özgür, adil ve huzur içinde bir Türkiye’nin teminatı halkımızın sahip olduğu bu ruhtur. Geleceğimizi de bu ruh belirleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere vatan ve özgürlük uğruna nice destana imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi