Yıldız, mesajında, Türk Milleti'nin, tarihi boyunca bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlandığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Millet olarak bu zorlukları aşmada hepimizin payı olsa da asıl pay sahipleri bu zorluklar karşısında büyük kahramanlık göstererek, göğüslerini siper eden, canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimizdir. Onları, Devlet ve Millet olarak her zaman saygıyla ve hayırla yâd ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir.

Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk askeri, Türk polisi, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazi ve malullerimizi minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Tüm gazilerimize aileleriyle birlikte hayat boyu sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.
 
Editör: Haber Merkezi