Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu sabah düzenlediği değerlendirme toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ve beraberindeki heyetin ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

“ARKADAŞLARIMIZ, DOSTLARIMIZ , YABANCI KİMSELER DEĞİL”

Konuya ilişkin Kayseri Yerel Haber’in özel sorularını yanıtlayan Başkan Özhaseki, “Sağ olsun arkadaşlar ziyaretimize geldiler. Karşılıklı oturduk sohbet ettik. Medeni insanlarız sonuçta. Zaten özelde de dışarıda görüşüyoruz. Arkadaşlarımız, dostlarımız, yabancı kimseler değil! Karşılaştığımızda konuşmadığımız insanlar değil” dedi.

“BİZE OY VERMESE BİLE İNSANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Ziyaret sebebinin Karaözü ve çevresindeki bir takım beldelerde yaşanan sel felaketiyle ilgili olduğunu belirten Başkan Özhaseki, “Ama ziyaretin özel bir amacı var. Karaözü tarafına yaptığım ziyaretten dolayı bir teşekkür ziyaretiydi. Orada sel felaketi var, başka yerlerde de var. Onları tespit ettik yardım etmeye devam edeceğiz. Bu bir anlayış meselesidir. Bilmiyorum açık söylemek de mahsur yok, herhalde o beldede 600 tane oy varsa bana tahminen 20 tane falan oy çıktı. Dönüp başka türlü bir belediye anlayışı olsa “Bana ne kardeşim. Bana oy vermeyenlerle işim ne? Ne yardım edeceğim ben” deyip gidebilir. Yok hayır bu insanlar bizim insanımız! Siyasi tercihlerine saygı duyuyoruz. Biraz önce yaptığımız yatırım programımızı duydunuz Sarız’dan bir oy çıkan bir yere bile spor tesisleri yapacağız. Ayrım yok. Ben eskiden beri diyorum; seçim biter geçim başlar. İnsanımıza sahip çıkacağız. Özvatan dahil!”diye konuştu.

CHP’Lİ BAŞKANLARIN İSMİ BAZI CADDE VE SOKAKLARA VERİLECEK
Ziyarette, kendisinin CHP’lilere Kayseri’de görev yapmış CHP’li Belediye Başkanları Niyazi Bahçecioğlu, Ali İhsan Alçı gibi önemli kişilerin adlarını cadde ve sokaklara verilmesi konusunda bir fikir ortaya koyduğunu da söyleyen Başkan Özhaseki, şunları söyledi:
“Arkadaşlar Kayseri’deki cadde sokak isimlerinin bazılarından ben rahatsızım. Bazı isimler var şimdi kim biliyorsa söylesin. Bozantı caddesi ne demek? Yavuz Gökmen kim? Zor söylersiniz. Elbette bu insanlar değerli insanlar. Biri büyükelçi şehidimiz! Yanlış anlamayın sözümü özellikle ben çarpıcı olması için bu örnekleri verdim. Biri gazeteci Allah rahmet eylesin fakat o isimleri arkadaşların memleketlerinde versinler. Bu şehre hizmet edenler var, bu şehre emek verenler var. Bunları neden hayattayken veya öldükten sonra değerlendirip ismini vermiyoruz. Başkalarının insanlarız bize neden çok daha kıymetli geliyor. İşte bu çarpık durum ve anlayış beni rahatsız ediyor. Ben kendilerine Niyazi Bahçecioğlu beyin ismini vermekten bahsettim. Ali İhsan Alçı beyin ismini vermekten bahsettim. Şevket Bahçecioğlu ismini vermekten bahsettim. Kazım Yedekçioğlu hocamızın isminin verilmesini istiyorum. Bunu da önümüzdeki günlerde meclise zaten getireceğim. Kayseri’ye ait olmayan değerler dışarıda kendi şehirlerinde değerlensinler rahmet okuyalım Fatiha okuyalım. Ama Kayseri’nin yerel değerlerini de arkadaşlar parti ayrımı gözetmeksizin kim emek verdiyse, kim gayret ettiyse saygı duyarak isimlerini cadde ve sokakların bazılarına vereceğiz. Ben o ziyarette bunlardan bahsettim. Doğrusu onlar da mutlu oldular. Aramızda böyle bir görüşme geçti.”

“GEÇMİŞTE YAŞANANLAR CHP’YLE İLGİLİ DEĞİL”
Geçmişte yaşananlara ilişkin böyle bir ziyaretin nasıl karşılandığının sorulması üzerine de konuşmaya başlayan Başkan Özhaseki üstü kapalı olarak, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na yüklendi ve şu ifadeleri kullandı:
“Arkadaşlar geçmişte yaşananlar partiyle ilgili değil. Benim itilafım Cumhuriyet Halk Partisi ile değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatandaşı veya seçmeniyle değil, siz de biliyorsunuz kimin ne olduğunu! Hangi insanın ahlaksızlık yaptığını yalanlar söylediğini, iftiralar ettiğini ve insanların yüzüne bakamayacak hale geldiğini siz de biliyorsunuz. Anmaya gerek yok ben o defteri çoktan kapattım.”
HABER: ALİ TÜRKASLAN

 
Editör: Haber Merkezi