İstanbul''daki Gezi Parkı eylemlerine destek için 3 Haziran 2013’te Kayseri’de yapılan gösteriye katılan 6 kişi hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması yapıldı. Mahkeme, olaylarla ilgili görüntülerin istenmesine karar vererek duruşmayı 20 Ocak 2015 tarihine erteledi.

Kayseri Adalet Sarayı 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 6 sanıktan 4'ü ile avukatları katıldı. Duruşmada hazır bulunan sanıklar Enis B., Özgür Ozan Ç. , Sercan P. ve Ahmet Nazif Y., suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları da dosyadaki eksikliklerin giderilmesi talebinde bulunarak, müvekkillerinin aleyhine olan ifadeleri kabul etmediklerini bildirdi.

Sanıkların ve avukatların beyanlarından sonra hakimin kararını açıkladığı sırada İstanbul Barosu'ndan duruşmaya gelen avukat Zübeyde Çopur ayağa kalkmadı. Çopur, ayağa kalkmanın yasal bir dayanağı bulunmadığını belirterek, "İstanbul adliyelerinde biz bunu aştık ama burada ayağa kalkmamız isteniyor" dedi. Avukat Zübeyde Çopur’un bu tepkisi üzerine hakim karar açıklanırken avukatın ayağa kalkmadığını tutanaklara geçirtti. Ayağa kalkma tartışmasının ardından, hakim, sanıklardan Gökhan Ç.’nin Sivas’ta bulunduğunun anlaşılması üzerine burada ifadesinin alınarak mahkemeye gönderilmesine, sanık Derman P.’nin başka bir suçtan dolayı İncesu Cezaevi’nde olduğu ve onun ifadesinin de alınıp gönderilmesine, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden olaylarla ilgili görüntülerin istenmesine karar vererek, duruşmayı 20 Ocak 2015 Salı gününe erteledi. 
Editör: Haber Merkezi