Kayseri'de yaşayan 39 yaşındaki Sercan Çaylak, katıldığı girişimcilik kursu sonrası kendi işini kurdu.
Kayseri’de yaşayan 39 yaşındaki Sercan Çaylak, katıldığı girişimcilik kursu sonrası kendi işini kurdu. Ütü evi açan Çaylak, buradan kazandığı parayla şimdi 3 çocuğuna bakıyor.
Değişen hayat şartları ve insan ihtiyaçları yeni iş kollarının doğmasına neden oluyor. Özellikle çalışan bayanların yaparken zorlandığı ütü ve elbise tamiri işi de bunlardan birisi. 3 çocuk annesi Sercan Çaylak da, bu ihtiyacı fırsata çevirenlerden. Avrupa Birliği destekli ”Güne Bakanlar Proje” kapsamında bir aylık işletme ve girişimcilik kursu alan Çaylak, Seyitgazi Mahallesi’nde ütü evi açmaya karar vermiş. 3 yıldır faaliyet gösteren Çaylak, 10 metrekarelik dükkanında elbise ütülemenin yanı sıra tamirat ve overlok işlerini de yaparak evinin geçimini sağlıyor. Girişimci iş kadını olarak mahalledeki kadınlara örnek olan Çaylak’ın müşterileri özellikle çalışan bayanlar, öğrenciler ve hastalığından dolayı ütü yapamayanlar oluşturuyor.
İşletmecilik kursu alırken ütü evi açma fikrinin oluştuğunu anlatan Sercan Çaylak, “Düşük sermayeli de olsa kendi işimi kurmayı tercih ettim. Yapabileceğim ev işleri alanında kafa yordum. Özellikle çalışan bayan sayısının çoğaldığı günümüzde ütü, dikiş-nakış ve tamir işleri alanında ihtiyaç olduğunu farkettim ve bu alanda iş kurdum. Her kesimden müşterim var. Çok da memnunum.” diye konuştu.
İhtiyacı olan bayanların evde boş oturmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Çaylak, “İlkokul mezunu bir bayan olarak ben yapabiliyorsam diğer bayanlar da benzer iş kollarında çalışabilirler” dedi.
Sercan Çaylak, gömleği 1, pantolonu 1,5, ceketi 5 liradan ütülediğini; tadilatta ise paça onarmaya 3,5, daraltmaya 3 ve pardesü kısaltmaya 5 lira aldığını söyledi.
Editör: Haber Merkezi