Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanlığının sorumluluğu içerisinde her sorunu gidermek ve Kayseri’ye daha fazla yatırım getirmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, gitmedikleri yer ve ilgilenmedikleri işin bulunmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Kütahneci, şube yönetimi ve üyeler katıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin her sorunuyla ilgilendiklerini belirterek, “Gitmediğimiz yer ilgilenmediğimiz iş yok” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorumluluğu içinde ve Kayseri halkına layık olmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, bazı önemli projelerle ilgili bilgiler verdi.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi ve burada yer alan Kayseri Müzesi’nin sürecine ilişkin açıklamalarının ardından Arkeoloji Müzesi’nin eski yeriyle ilgili bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, müze yeriyle ilgili rantı bir kenara ittiklerini vurgulayarak, “Çevre Şehircilik Bakanımıza teşekkür ederim. 60-70 milyon TL değer biçilen yeri hiçbir karşılık beklemeden bize olduğu gibi verdi. Biz de burayı ranta dönüştürmeden Millet Kıraathanesi ve müze olarak koruyacağız. Eski Arkeoloji Müzesi binası Cumhuriyet döneminin nitelikli bir yapısı. Eksiklerini giderip şehrimize bir eser daha kazandırmış olacağız” dedi.

Hava İkmal Millet Bahçesi hakkında da bilgi veren Başkan Büyükkılıç, “Burada da ranttan bahsediliyordu; ama burası sadece ve sadece millet bahçesi olacak. İçerisinde pek çok fonksiyon var. Her yaş grubuna hitap edecek etkinlik alanları mevcut” diye konuştu. Başkan Memduh Büyükkılıç, Ankara’da yaptıkları çalışmalardan da bahsederek Hava İkmal Millet Bahçesi gibi Keykubat Millet Bahçesi ve Camii Kebir çevresindeki dönüşüm projesini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağını sözlerine ekledi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Kütahneci ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da yaptıkları konuşmalarda Başkan Büyükkılıç'a yatırımlar nedeniyle teşekkür ettiler. Başkan Büyükkılıç, toplantıda MÜSİAD üyelerinin sorularını da cevaplandırdı.

Editör: Haber Merkezi