Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gökkent Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazaryeri’nin çatı üstü Güneş Paneli tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, Melikgazi Belediyesi olarak Pazar yerlerinin kendi elektriğini kendilerinin ürettiğini söyledi.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Gökkent Pazaryeri Çatı üstü Güneş santralinin toplam bin yüz panelden oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, güneş santralinden artan elektrik enerjisinin Kayseri Elektrik Şirketi’ne satıldığını yani gelir elde edildiğini söyledi.

Güneş enerji santralinin 3 yılda inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak Türkiye’nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelini Yıldırım Beyazıt Kapalı semt pazaryerinde hizmete açmıştık. Keykubat’tan sonra şimdi de Gökkent Kapalı semt Pazaryeri ve Sosyal tesisleri binasının çatısında güneş panelleri ile elektrik enerjisi üretiyoruz. Çevreci bir belediye anlayışıyla yenilenebilir enerji konusunda hem destek vermek hem de örnek teşkil etmek için önemli bir yatırım oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak hiçbir hizmet ve sektör ayrımı göstermeden her an her yerde hizmet ve yatırım gerçekleştirdiklerini Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine Melikgazi’nin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi