Kayseri’de bayramdan önceki son gün olan arefe gününde şehitler unutulmadı. Kartal Şehitliği’nde şehitlerin yakınları gelerek dualar etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Damla Gönüllülük Hareketi ekibi ise, tamamen gönüllü olarak şehitlerin mezarlarını temizleyerek topraklarını suladı. Mezarların bakımını yapan gönüllü gençler, ardından şehit aileleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim okuyarak şehitlere dua ettiler.

Damla Gönüllülük Hareketi ekibi üyelerinden Salih Mert Uysal, Kayseri’de ekibinin altı yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti. Uysal, hiçbir menfaat gütmeden yaptıkları etkinliklerle vatandaşlara ve gençlere örnek teşkil etmeyi hedeflediklerini söyledi. Uysal, “Bugünde burada hepimizin de görevi olan şehitlerimizi yad etmek adına şehitlerimizin mezarlarını temizledik ve suladık. Tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Biz ekibimizce bu tarz etkinliklerimizi fazlasıyla yapıyoruz. Damla Gönüllülük Hareketi olarak Türkiye genelinde birçok ekibimiz var. Tüm ekiplerimizin amacı gönüllülük ve gönüllere dokunmak” dedi.

‘ALLAH RAZI OLSUN DENMESİ GÜNÜMÜZÜ GÜZELLEŞTİRİYOR’

Kurban Bayramı arefesi vesilesiyle Kartal Şehitliğine gelerek şehitliklerin bakımını yaptıklarını söyleyen Uysal, “Bugün tam olarak bayramdan önce arefe günü olduğu için ekipçe şehitliğe geldik. Şehitlerimizin mezar taşlarını temizledik, topraklarını suladık. Birazdan da şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyacağız. Maddi olarak bir menfaat beklemediğimizden güzel tepkiler alıyoruz. Şehit ailelerinin ‘Allah razı olsun’ dediği zaman o gün bizim için taçlanıyor. Bizim tek odaklı etkinliklerimiz yok, farklı dallarda gönüllü olarak çabalıyoruz. Kayseri Damla Gönüllülük ekibi gönüllü olarak 6 yıldır faaliyet gösteriyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi