GÖRME engelli anne ile babanın santraçta Türkiye 2'ncisi olan görme engelli oğulları 19 yaşındaki Ümit Selçuk, başarıdan başarıya koşuyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Op.Dr. Kemal Tekden tamamı görme engelli olan Selçuk ailesini evlerinde ziyaret ederek Ümit Selçuk'u kutladı.

Görme Engelliler Okulu'nda çalışan görme engelli baba Hüseyin, görme engelli ev kadını anne Emine ve kendisi gibi görmeyen kardeşleri 8 yaşındaki Sudenaz ile 16 yaşındaki Emre ile yaşayan lise son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ümit Selçuk, bu yıl Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler Santranç Şampiyonası'nda 7 maçtan 6'sını kazanarak Türkiye ikincisi oldu. Aileyi evlerinde ziyaret ederek Ümit'in bu başarısını paylaşan Kayseri milletvekili Kemal Tekden, şöyle dedi:

"Selçuk ailesinin çocuklarının başarılar elde etmesi bizi gururlandırdı. Biz de bu sebeple hem tanışmak, hemde aile için yapılacak bir şey var mı ona bakmak için onları ziyarete geldik. Bedeni özürlü olmalarına rağmen hayata sımsıkı bağlanmaları beni çok etkiledi. Onlarla tanışmak benim için bir mutluluk. Ümit ile Emre de görme engelli oldukları halde bunu bir özür olarak kabul etmeyip birçok alanda çok büyük başarılar elde etmişler. Kendi beden özürlerinin başarıya engel olmadıklarını göstermişler. Burada büyük bir zeka örneği görüyoruz. Allah nice melekeler veriyor isteyene. Yeter ki severek yapılsın, ümitte, emrede bu başarılarını büyük bir sevgi ile sağlıyorlar. Buradan hepimiz için alınacak büyük dersler var. Örnek alınacak bu gençleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bizim kapımız her iki öğrencimize de açık. Onlar için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız."

Görme engelliler Satranç şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Ümit Selçuk'ta milletvekili Tekden'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kendilerinin bizi ziyareti bize ayrı bir güç katmıştır. Kendilerine geldikleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi