KTO Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına, KTO Başkan Yardımcısı Latif Başkal, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve kadın kooperatifi temsilcileri katıldı.

Programda konuşan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü, "Uzun bir süredir ülkemizin gündeminde olan, kadınlar ve çalışma dünyasının, üretimin içerisinde rolleri nedir ve ne olmalıdır sorusunun cevabını hepimiz kendimize soruyoruz. Elbette, soru sorarak başlamak bir bakıma meselenin anlaşılması ve çözüme gidilmesi için önemli bir başlangıçtır.

Kooperatiflerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesiyle ilgili bir çalışmanın ilk adımını atmış bulunuyoruz. Elbette kooperatifçilik konusunda ülkemizin ciddi tecrübeleri var, ama bizim buradaki temel yaklaşımımız, üretim dünyasının dışında kalan ve becerileri ile yepyeni kazanç yolları açabilecek olan kadınlara öncü olmak ve ülke ekonomisine yeni faydalar sağlamak.

Biz Kayseri kadın girişimcileri olarak, Kadın Kooperatiflerinin önemi kavradık ve hem kadının toplumdaki konumunu güçlendirmek hem de kadın istihdamını arttırırken bir yandan da üretime yeni bir bakış açısını kazandırmak için çabalıyoruz" diye konuştu.( DHA )

Editör: Haber Merkezi