Kayseri Ticaret Odası 2022 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis toplantısına, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy'un yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Aşı Geliştirme ve Uygulama Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve meclis üyeleri katıldı. Faaliyet ve denetim raporlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Rekabette fiyat, kalite, standart gibi konular vardı. Şimdi ise rekabette bir numarada tedarik var. İhtiyaç duyduğunuz bir malı bulamadığınız anda bütün başlıklar geçersiz hale geliyor. Avrupalı birtakım tedarikçiler daha fazla ülkemize yönelmeye başladılar. Salgın döneminde coğrafi konumuz itibariyle Türkiye tedarik avantajlarıyla ön plana çıktı. Bu süreç bize tarihi bir fırsat sunuyor. Önümüzde daha fazla üretim, daha fazla yatırım için coğrafyamızın ve dinamizmimizin bize sunduğu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Kayseri olarak 2023 yılında hedef konulan 5 milyar dolar ihracat rakamını geçeceklerini söyleyen Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene yakaladığımız Türkiye’nin ihracatının 225 milyar dolara ulaşması tedarik gücümüzden kaynaklanıyor. Aynı zamanda 2021 yılında 32 bin firma yeni ihracat yaptı. Kayseri olarak ta hedeflediğimiz 3,5 milyar dolar ihracat rakamını geçeceğiz. 2023 yılına hedef koyduğumuz 5 milyar dolar hedefine de ulaşacağız. İhracatımızı artıracağız dedik ama hammadde fiyatlarındaki artış, döviz kurları, enerji zamları ve birtakım olumsuzluklar yaşanırken bu kez de elektrik ve doğalgaz sıkıntıları baş gösterdi."dedi.

OSB'lerde yaşanan enerji kesintileri hakkında açıklamalarda bulunan Gülsoy, "Son günlerde hepinizin bildiği gibi İran kaynaklı doğalgaz arz sıkıntısının ardından ardından bu kez de OSB’lerde elektrik kesintilerine gidilmeye başlandı. Şehrimizde de Kayseri 1. OSB Pazartesi-Salı-Çarşamba günleri, Mimarsinan OSB, İncesu OSB ve Kayseri Serbest Bölge’de ise Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri elektrik kesintisi uygulanacak. Bu ne demek, üretimi, ihracatı, verimliliği olumsuz etkileyecek demek. Türkiye’nin kurtuluşu üretim ve ihracattır. Üretimin kesintiye uğradığı bu dönemde, sanayimizin önemli bir hasar alacağı bir gerçek. Enerji ihtiyacı olan sanayi tesislerinde kısıtlama olmamalı. Sanayimizde kapasite ve üretim ivmelerini yavaşlatacak bu karar ihracatımızı da olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan meclis toplantısında 2TL olan 200 gram ekmeğin 2.50 TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

Editör: Haber Merkezi