İçişleri Bakanlığı’nın "Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" uygulaması kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Şehmus Günaydın, Kayseri İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk katıldı. Öğrenciler de ‘yayalar kırmızı çizgimizdir’ dövizleri taşıyarak, slogan attılar.

Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Öncelik her zaman yayalarındır. Yayaların yürümeye başladığı an, bütün araçların durmasını istiyoruz. Tabi ki kurallara uyulduğu zaman kazaların en az olacağını hepimiz biliyoruz. Hatalar silsilesine vesile olmayalım. İnşallah hepimiz kurallara uyalım. Sağlıklı bir şekilde ömrümüzü tamamlayalım” diye konuştu.

Büyükkılıç, yeni alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında daha dikkatli olunmasını, kuralların ve tedbirlerin elden bırakılmamasını hatırlattı. Vali Günaydın da yaptığı açıklamada, “Özellikle yaya geçitlerindeki meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekmek için “öncelik hayatın, öncelik yaya” sloganıyla başlatmış olduğumuz çalışmaların sahadaki yansımaları hep beraber görelim istiyoruz. Bu konuda farkındalığı artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehir içinde ve şehirlerarasında hız limitlerinin belli olduğunu vurgulayan Günaydın, “Bizler şehir içinde hızımızı belirli limitlerde yaparsak, bu kazaların meydana gelme oranı azalır. Burada her şey bizlerin elinde” dedi. Konuşmaların ardından, yaya öncelikli bir kent olmak ve farkındalık oluşturmak için Cumhuriyet Meydanı’ndaki yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

Editör: Haber Merkezi