Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın, Isparta görevi sırasında gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği mücadele unutulmuyor. Vali Günaydın Isparta görevini yaptığı sırada gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişiminde Isparta Garnizonu'ndan çıkan otobüsler için gerekirse yakılması talimatını vermişti. Vali Şehmus Günaydın o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılıkla yanında yer almıştı.

“O OTOBÜSLER YAKILACAK”

Darbe girişiminin akşamı havalimanının giriş çıkışları hem güvenlik güçleri hem de bölge halkı tarafından kapatılırken, havalimanının kulesine çıkan Vali Şehmus Günaydın operasyonu bizzat yönetti. Vali Günaydın'ın talimatlarıyla hem kent merkezindeki Isparta İç Güvenlik ve Tatbikat Merkezi'nden yola çıkan ve 40 kilometre uzaklıktaki Eğirdir'e askerleri alıp, havalimanına getirmesi planlanan konvoyun önü kesildi hem de askerleri nakliye için gelen CASA tipi uçakların Isparta Havalimanı'na inişi engellendi.

İŞTE O KONUŞMA

Söz konusu otobüsleri takibe alan ekipler, Atabey Kavşağı'da araçları durdurdu ve araçların geri dönmelerini sağladı. Bu esnada Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve ekiplerin gösterdiği kararlılık, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı: "-Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'nun talimatıdır. Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek. Kayseri 4. Kitap Fuarı’nda Kayseri Valisi ile bir araya gelen Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Günaydın’a 15 Temmuz’u hatırlatarak övgülerde bulundu. Yarar, “Oradaki insanların hayatını kurtardınız. Yoksa hepsi şu anda hapisteydi. Bunu şu anlamda söylüyorum, öğrencilerin bir kısmını zorlayacaklardı. Onların da hayatını kurtardınız. Bir çok şeyi başardınız. O zamanki mücadeleniz ve kararlılığınız birçok şeyi değiştirdi.” dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise Yarar’ın sözlerine karşılık, “Sağ olsun Mete Bey Isparta’daki olaydan sonra çok güzel bir program yapmıştı. O zamanki anlatış şekliniz beni çok etkilemişti. Ne kadar güzel tespit yaptığınızı gördük. Sabaha kadar mücadele etmiştik. Siz de çok güzel yansıtmıştınız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi