Türkiye-Güney Kore dostluğu ve iş birliği her gecen gün atarak bir çok alanda devam ediyor. Bu kapsamda Koreli yazarlar Hwang Sok Young ve An Do Hyun Kayseri’ye geldi.

Dünyaya hızla yayılan Kore edebiyatı, bu kapsamda ülkemize de gelmeye başladı. Güney Kore edebiyatını Türkiye'de tanıtmak ve Kore-Türk edebiyatı arasındaki değişimi teşvik etmek amacıyla Kore'nin, eserleriyle en çok tanınan yazarlarından Hwang Sok Young ve An Do Hyun Erciyes Üniversitesi Dil ve Edabiyat Bölümün davetlisi olarak Kayseri’ye geldiler.

Geçtiğimiz yıllarda da Prenses Bari (Hwang Sok Young) ve Gümüş Somon'un Büyük Yolculuğu (An Do Hyun) aslı eserleri Türkçe'ye çevrilen yazarlar, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde bir dizi etkinlikte okuyucuları ile buluştular.

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi, Erciyes Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı,Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hatice Köroğlu Türközü,Prof.Dr.Göksal Türközü Doğu Dili Anabilim Başkanı başkanlığında ortaklaşa düzenlendi.

Güney Koreli edebiyatcı yazar konukları ile birlikte gerçekleştirdikleri organizasyonun temel amacının Kore ve Türk edebiyatının tanıtımına katkı sunmak olduğunu ifade eden Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı,Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hatice Köroğlu Türközü, “ Türk-Kore edebiyatına gönül vermiş önemli yazarlarımızla bir aradayız.Temel amacımız Kore edebiyatını Türkiye’de tanıtmak ve Türk-Kore edebiyatı arasındaki değişimi teşvik etmek, amacına yönelik bir hizmet sunmak”dedi.

Davetli yazarlar (Hwang Sok Young: Prenses Bari, An Do Hyun: Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu) isimli kitaplarından tüm katılımcılara hediye ettiler.

Editör: Haber Merkezi