Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 5 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Meclis toplantısı öncesinde konuşan Başkan Özdoğan, yaklaşan kurban bayramı öncesinde ilçede tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Hafta sonu inşallah Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Şimdiden tüm İslam Âleminin kurban bayramını kutluyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin. İlçemizde Haziran ayı dolu dolu geçti, temmuz ayımızda inşallah dolu dolu geçecek. Temmuz ayının hemen sonrasında geleneksel Sütdonduran kampımızı yapacağız. Akabinde birlik beraberlik buluşmamız 6 Ağustos'ta yapılacak. Yine yaza dair çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. İlçemizdeki gerek devlet gerekse büyükşehrimize bağlı yatırımlar devam etmekte” dedi.

Başkan Özdoğan Kurban Bayramı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek “Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğümüz 4 gün boyunca neler yapılacağını hangi konulara dikkat edeceği noktasında komisyonlarımız kuruldu. Gerekli arkadaşlarımız görevlendirildi. 4 gün boyunca ekiplerimiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Şimdiden bayramınız mübarek olsun” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Hacılar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının birinci gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nün 20.06.2022 tarih ve 3861 sayılı yazısına istinaden belediyemize bağışı yapılan iş makinesinin kabulü oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün 16.03.2022 tarih ve 34452 sayılı yazısına istinaden Hacılar İlçe Kaymakamlığı hizmet binası yapım işi için belediyemiz tarafından yapılacak iş ve işlemler için taahhüt verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Kayseri Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürlüğü’nün 24.06.2022 tarih ve 3970828 sayılı 2022/6 sayılı yazısına istinaden atık toplayıcılar hakkında çalışma usul ve esasların belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin dördüncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28.06.2022 tarih ve 3973 sayılı yazısına istinaden konunun İmar Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin beşinci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28.06.2022 tarih ve 3974 sayılı satış konusunda Encümen’e yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Hacılar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ek gündemin maddesinde ise Mustafa Alan’ın 01.07.2022 tarih ve 2237 sayılı meydan kule saati konulu talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, meclis toplantısının sonunda alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi