Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, müdürleri ile Çiftlik mahallesinde halkla buluştu. Ancak katılımın az olması dikkat çekti. Başkan Yıldız 'Bana ve bize iftira atanlar gelip burada yakamıza yapışsınlar. Varsa bir şerefsizliğimiz, namussuzluğumuz, hırsızlığımız hesap sorsunlar. Hem iftira atıp hem kaçmakla olmaz. İftira atanlar burada yakamıza yapışmalı, hesap sormalı, bizleri Ben bugüne kadar Çiftlik'ten gelipte kimseyi kapıdan çevirmedim. Hiç kimse 'Dediğim sorunu başkan çözmedi' diyemez. " dedi.
Çiftlik Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Akbulut, Meclis üyeleri Mustafa Savaş, Mehmet Tatlı, mahalle muhtarı Bilal Aydın, belediye birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Başkan Ali Osman Yıldız, Çiftlik eski belediye binasının satışı ile ilgili soruya ' Ben Sarıoğlan belediyesini eski parayla 11 trilyon, Çiftlik belediyesinden ise 6 trilyon borçla devraldım. Çiftliğe 10 trilyon hibe gelmiş. Su ile ilgili hibe gelmiş. Yol ve su ile ilgili borular değişmemiş, yol yapılmamış, değişmemiş. Belediyenin araçları dahil herşeyi hacizli idi. Herkes haciz doldurmuş. Belediyemizin hesapları blokeli idi. Paramız geldiği anda paraya el konuyordu. Çiftlik Belediyesi hiç banka kullanmamış ve banka ile hiç çalışmamış. Kasa ile çalışmış. Kasa ile çalışan hırsızlık yapar. Ben banka ile çalışırım. Biz böyle belediye yönetilmez dedik. Tüm borçları Meclis kararı ile iki binada toplayıp, bankadaki blokeleri,. hacizleri kaldırdık. Çiftlik ve Karaözü belediye eski binalarını ipotek gösterdik. Burayı 1,5 trilyon gösterdik. Adamın 50 bin lira alacağı var icraya gitmiş. Ne hikmetse bizde anlayamadık. Her dönemde fitnelik, fesatlık olmuş, halkı kandırmaya çalışanlar olmuştur. Ama ben daha öncede gelip sizlere anlattım. İftira atanlar, halkı kandırmaya çalışanlara karşı gelin bizden sorun dedik. Dedikodu yapanlar Çiftlik'e yapılacakları engellemesinler. Ben planlı programlı hizmetleri buraya ne söz verdiysem yapacağım. Bunu kimse engelleyemez. Belediyenin eski firması bizleri kötülemek için bunları yaptı. Ama ben onlar iftira atarken Bünyan Suyunun Sarıoğlan'a getirilmesi için mücadele verdik ve başardık. Niye ki gazete ve iki kişi sosyal paylaşımda iftira atıpta sonradan kaldırdı. Bugün gelip burada 'Ulan namussuz, şerefsiz sen kul hakkı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun' diyemiyor. Kul hakkı yiyorlardı ben yedirmem. Ben hakkımı onlara helal etmiyorum. Hiç kimse Çiftlik eski belediyesini alamaz, biz engelleriz. O bina Çiftlik halkında kalacak. Orada hep birlikte oturacağız. Halkın ortak malını kimse satamaz, kimsede alamaz' diye konuştu.

Başkan Ali Osman Yıldız, Çiftlik için yapılan ve yapacağı bazı projeler, yatırımlar ve hizmetlerle ilgili bilgilerde verdi, toplantıya katılan vatandaşların, istek, öneri, şikayet ve çözüm yollarını dinledi. Bu istek ve önerilerden bazılarının ivedilikle yapılması için müdürlerine emir verdi.

Editör: Haber Merkezi