Millet İttifakı’nın İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Kocasinan’ın Tanpınar Mahallesi’ndeki Kayseri Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Halde hayırlı işler diyerek güne başlayan Özvarinli, esnafın sorunlarını dinledi.

İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr.Özvarinli, halde esnaflar tarafından coşkuyla karşılandı.

Kocasinan’ın Tanpınar Mahallesi’ndeki Kayseri Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret eden Özvarinli, güne parti İlçe merkezinde partilileriyle toplantı yaparak başladı. Ardından Hal kompleksine gecen Hasan Sami Özvarinli,burada esnafın sorunlarını dinledi.

Kayseri Yaş Meyve Sebze Halk Kompleksi’ndeki komisyoncu ve hal çalışanlarıyla bir araya gelen Özvarinli, Son günlerde spekülasyonlara konu olan meslek grubu ile bir arada olduklarını belirterek,”Meyve sebze sektöründe bütün kötülüklerin, bütün sorunların anası komisyoncular, pazarcılar değil, Bunu en baştan ortaya koymak lazım” dedi.

Türkiye’nin 30 milyon ton sebze,15 milyon ton meyve üretimi yaptığını, bu sayede hem ülkeye katma değer sağladığını hem de gıda güvencesinin sağlandığını kaydeden Özvarinli,”Üretici ve komisyoncu iç içedir, ayıramasanız. Halleri kapatırsanız üretici yaşayamaz. Üreticinin damarını kesmiş olursunuz. Siyasi yöntemin meyve ve sebzede yaşanan fiyat artışlarından dolayı komisyoncuları suçlaması çözüm değil. Yasal düzenlemeler yapılması gerek. Umarım tüm bu sürecin sonunda iyi bir yasa yapılır” diye konuştu.

UCUZ, SAĞLIKLI VE HİJYENİK GIDA

Dr.Özvarinli, Belediye Başkanlıklarını kazanmaları halinde, kuru gıda ve başka konularda Kayseriliye ucuz, sağlıklı, hijyenik gıda ürünlerini ulaştırma konusunda çaba harcayacaklarını da söyledi.

KOMİSYONCULARIN SUÇLANMASI ÇÖZÜM DEĞİL

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özverinli, sebze ve meyve fiyatları için komisyoncuların suçlanmasının çözüm olmayacağını, üretime yönelik, tarımsal ürünlerinin ekilmemesinden, kaynaklı olarak dışa bağımlılıktan, ithale dayalı tedariklerden, teminlerden dolayı sorunların yaşandığını, pahalılığında bu tür sebeplerden artış gösterdiğini söyledi.

İYİ KURMAYLARI HAL’DE

Millet İttifakı’nın İYİ Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, Kocasinan Belediye Başkan Adayı Hasan Sami Özverinli, Kocasinan İlçe Başkanı Yurder Şahin ve Partililerle birlikte Kayseri Yaş Meyve Sebze Halk Kompleksi’nde esnafı ve çalışanları ziyaret ettiler.Ardından Kayseri hal komisyonu(KAYSEM)Başkanı Burhanettin Acar ve Dernek Başkanı Yüksel Garip’le bir araya geldiler. Burada kısa bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr.Özvarinli, Son günlerde spekülasyonlara konu olan meslek grubu ile bir arada olduklarını belirterek,”Meyve sebze sektöründe bütün kötülüklerin, bütün sorunların anası komisyoncular, pazarcılar değil, Bunu en baştan ortaya koymak lazım” dedi.

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları ise, Özvarinli’nin kendilerini ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve “Sayın Başkan adayı seçilmeniz halinde sizlerden sorunlarımızın çözümüne katkı sunulmasını bekliyoruz” dediler.

HAL KOMPLESİNDEN TEŞEKKÜR

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere bir aydan az bir süre kala, belediye başkan adayları ve parti kurmayları saha çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Meclis üyesi adayı iş adamı Kazım Yücel ve partililerle birlikte Kocasinan’ın Tanpınar Mahallesi’ndeki Kayseri Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ettiler. Hal komisyoncuları tarafından ilgiyle karşılanan İYİ partililer, buradaki iş yeri sahipleriyle sohbet ettiler, sorunlarını dinlediler, çözüm önerilerini sundular. Hal komisyoncuları ise dertlerini dinlemek, sorunlarını paylaşmak üzere kendilerini ziyarete gelen İYİ partili Başkan adaylarına ve yöneticilerine teşekkür ettiler.

TEZGÂHA KOYDUĞUMUZ MALI SATMAKTA ZORLANIYORUZ.

İYİ Partili Başkan Adayı Özvarinli, seçim çalışmaları kapsamında, Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki semt pazarında gezdi. Pazar Esnafıyla buluşan Özvarinli, sohbet ettiği bir pazarcıya, işlerinin nasıl gittiğini, tezgâhtaki malını satıp, satamadığını sordu. Pazarcı esnafının cevabı ise” Vatandaşların alım gücü düştü, hayat pahalılığı pazara da yansıdı, tezgâha koyduğumuz malın tamamını satmakta zorlanıyoruz” oldu.

Editör: Haber Merkezi