CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile parti Meclis Üyesi Cemal Canpolat, Doğa Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda Kayseri’deki parti teşkilatları ile bir araya geldi. Burada Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e rağmen, Kayseri'nin hak ettiği devlet desteğini tam alamadığını dile getiren Özpolat, Kayseri'deki CHP Milletvekili adaylarını ön seçim yaparak belirlemeyi planladıklarını anlatarak, Kayseri'den en az 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile parti Meclis Üyesi Cemal Canpolat, Kayseri’deki parti teşkilatları ile bir araya geldi. Doğa Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda partililere seslenen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kayseri’den sorumlu milletvekili olarak görevlendirildiğini belirterek, “Bugün burada Kayseri’nin sorunlarını konuşacağız” dedi.
"AKP İKTİDARININ GİTMESİ GEREK"
Türkiye’nin seçime doğru gittiğini ifade eden Özpolat, artık 12 yıllık AKP iktidarının gitmesi gerektiğini öne sürerek, yerine Türkiye’ye, hukuktan, demokrasinden yana yeni bir yönetimin gelmesinin beklendiğini belirtti.
Özpolat, “Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi, bu göreve talip. İktidar olmak için gece gündüz çalışacağız ve AKP’nin saltanatına son vereceğiz. Kayseri Türkiye’nin kalbi. Kayseri hem ekonomisiyle hem ilişkileriyle gerçekten bizi 1980 öncesinden sonra gelişen siyasal atmosferimizde 1994 yılına kadar Büyükşehir’in de CHP’li olduğu bir şehir. Ne yazık ki 1994’ten bu yana CHP olarak oy kaybettik ve Kayseri üstelik olmaması gereken bir noktaya geldi. İnanıyorum ki, bundan sonra bu kötü gidişe dur diyeceğiz. Kayseri’nin yeniden daha önceki yıllarda olduğu gibi sosyal demokrasiye, sosyal demokratlara verdiği desteği yeniden alacağız” dedi.
"GÜL, AK PARTİ’DE SİYASET DIŞINA İTİLDİ"
Kayseri’nin siyasetteki en büyük kozunun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu dile getiren Özpolat, ancak Gül’ün AK Parti’de siyaset dışına itildiğini iddia ederek, “ Hükümetin Kayseri’deki en büyük kozu, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Abdullah Gül’ün memleketi olması. Görüyoruz ki bu süreçte Abdullah Gül siyasetin dışına itiliyor. Türkiye ekonomisine yöne veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Kayserili. Onun da dünkü açıklaması iktidara olan güvenin azaldığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

"KAYSERİ, BUGÜNE KADAR HAK ETTİĞİ DEVLET DESTEĞİNİ ALMAMIŞTIR"
Sözlerinin devamında " AKP iktidara gelirken vaat ettiği hiçbir şeyi yapmadı" diyen Özpolat, Gül'e rağmen Kayseri'nin hak ettiği devlet desteğini alamadığını öne sürerek, "Bugüne kadar Kayseri müteşebbis bir il. Kayserili ticaret erbabı, Türkiye’de birçok ilki başarmış ve kendi dinamikleri var. Onların yaptıkları var ama devletin büyük bir yatırımını görmedim. Bakan, Cumhurbaşkanı olmasına rağmen Kayseri, bugüne kadar hak ettiği devlet desteğini almamıştır. İnanıyorum ki Kayserili vatandaşlarımız da dikkatle olan biteni en iyi görenlerdir. Vaatten başka hiçbir şeyi olmayan bu iktidara ilk seçimde gereken cevabı verecektir” dedi.
"HEDEF KAYSERİ'DEN EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK"
Yakın bir ilin milletvekili olduğu için yolunun sürekli Kayseri’ye düştüğünü ve genel merkezin verdiği görevle de bundan böyle sık sık kente geleceğini belirten Özpolat, hedeflerinin genel seçimlerde Kayseri’den en az 3 milletvekili çıkarmak olduğunu kaydetti.
"MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI ÖN SEÇİM YAPARAK BELİRLEMEYİ PLANLIYORUZ"
Özpolat, ayrıca milletvekillerini ön seçim yaparak belirlemeyi ve bu yolla da teşkilatları hareketlendirmeyi planladıklarını söyledi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN-ŞEVKET TEKİN
 
Editör: Haber Merkezi