Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin birkaç noktasında yer alan hobi bahçesi sahipleriyle bir araya geldi. Kira sürelerinin dolması ve pandemi nedeniyle kira süreleri uzatılan vatandaşlar 30 Kasım’da bahçelerinden çıkarılacak. Kira süreleri dolacak olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda bir araya gelerek yetkililere sıkıntılarını dile getirdiler. Vatandaşlar, çıkarılmak istemediklerini ifade ederek yardım talebinde bulunuldu.

MÜRACATLAR 15 ARALIKTA ALINACAK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hamdi Ercüman, hobi bahçesi sahipleri vatandaşlara yeniden müracat edebileceklerine değindi. Ercüman, “15 Aralık’ta müracatlar alınacak. 15 Ocak’ta da müracatlar sonuçlanmış olacak. İstediğiniz hobi bahçesine müracat edilebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Farklı hobi bahçesi çıkma ihtimaline isyan eden vatandaşlar, ‘maddi manevi emek verdim başka bir hobi bahçesi istemiyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

“YAPILAN YATIRIMLARIN GERİ ÖDENMEYECEK”

Maddi manevi yatırımlarda bulunduklarını ifade eden vatandaşlara bunun mümkün olmadığını dile getiren Ercüman, sözlerini şu şekilde noktaladı, “Evet siz bir yatırım yapmışsınız ama bunu geri ödememiz mümkün değil. Sadece hafta sonları gelen uygunsuz işler için kullanan bazı vatandaşlar mevcut. Her sene hobi bahçesi kullanımlarını arkadaşlarımız bize getirirler. Derler ki ‘şu bahçe kullanılmıyor’ ve aslında çok basit bahçe kullanılmıyor diyerek çıkarabiliriz ama bunu yapamıyoruz biz. O yüzden mümkün olduğunca sizler gibi kullanıcılarla o tür arkadaşları biz ayırmaya çalıştık.”

Editör: Haber Merkezi