Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesine 9 yıl önce hobi bahçesi yapıldı. O tarihte 458 tane inşa edilen hobi bahçesi, sahiplerine kiralama yöntemiyle teslim edildi. Geçen süreçte sözleşmeleri sona eren bahçe sahiplerinin yerlerinden çıkarılacağı iddia edildi. Bunu duyan bahçe sakinleri, bir araya gelerek duruma tepki gösterdi.

Bahçe sakinlerinden Ruhi Özercan, “İlk çekilişin yapıldığı günden bugüne buradayız. 8 Kasım’da yapılan encümen toplantısında bütün bahçelerde oturan vatandaşların 15 Kasım’a kadar tahliye edilmesine yönelik bir karar alındı. ‘Burayı tahliye edin’ demek şu ana kadar ki yaptığınız bütün emekleri yok sayın, bırakın gidin demektir. Şahsen beni üzen konu bütün hobimizi, bütün enerjimizi buraya vermeye çalıştık. Buraya gelip, ekip, biçtik ve topladık. Belediye burayı bize toprak olarak verdi. Toprağı işlerken gördüğümüzde altında çimento, inşaat kırıntıları vardı. Bütün komşularım buraya emek verdi. Ben işin maddi boyutunda değilim. Hobi yapıyoruz, hobi de para konuşulmaz. Biz buradan çıktıktan sonra biz burayı bu şekilde bırakmayacağız” diye konuştu.

Bahçe sakinlerinden Ayten Başkurt ise, “Emekli öğretmenim. Bizim Hisarcık’ta, diğer bağlarda villalarımız yok. Biz memur emeklisiyiz. Bize hobi olarak verdiler. Biz toprakla uğraşıp, stres atıyoruz. Bizim neden elimizden alıyorlar? Biz kiralarını zamanında veriyoruz. Zaten 9 yıl 10 yıl diyorlar ama biz 2 yıl hiç gelemedik. Kısıtlama yaptılar şu saatte gelin, şu saatte gidin. Herkes bu kurallara uydu. Bağımız, villalarımız olsa, imkanımız olsa buraya niye gelelim? Elimizden geldiği kadar biz burayla uğraştık. Biz burayı bırakmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer hobi bahçesi sakini Neşe Güzelce de, “Bizim burada çok güzel bir komşuluk ilişkimiz oluştu. Birbirimize çok alıştık, sevdik. Yaptığımız maddi masrafların ötesinde burada yetiştirmiş olduğumuz güller, asmalar bizim bebeklerimiz gibi oldu. Bir başkasını mutlu edeceğim diye, bir kısım insanları mutsuz etmek hiç mantıklı değil” dedi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi