Kayseri şeker fabrikasındaki paralel yapılanmanın perde arkası ortaya çıktı. Pancar ekicileri kooperatifi başkanı Hüseyin Akay, İdris Naim Şahinin kurucusu olduğu MİLAD partisinin eş başkanı ile Paralel yapının organize ettiği dernekte uzun bir süre görev almış.
Cemaatin desteklediği İnsani Değerler Derneği'nin kurucu üyesi olan Hüseyin Akay Derneğin tanışma gecesine eşi ile birlikte katılmış. Hüseyin Akay gece de birde konuşma yapmış.

Hüseyin Akay’ın üyesi olduğu İnsani Değerler Derneği ve Demokrasi de Birlik vakfı başkanı Aynı zamanda İdris Naim Şahin’in kurmuş olduğu MİLAD Partisinin eş başkanı Mehmet Bozdemir’ Kayserinin Pınarbaşı ilçesi Pazarören kasabası doğumlu. Bu iki dernekte cemaate yakınlığı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağırması ile gündeme gelmişti.

Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği, On Mart 2014 tarihli yaptıkları ortak açıklama da Erdoğanı istifaya çağırmış.
İnsani Değerler Derneğin başkanı Mehmet Bozdemir yaptığı açıklamada “ Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ülkeyi sonu belirsiz bir sürecin içine soktuğunu belirtti.

17 Aralık operasyonlarından sonra algı farklılığı oluşturulmaya, siyasi ve yargısal değişikliklerle yolsuzlukların üzerinin örtülmeye çalışıldığını” söyledi. Kayserili Bozdemir “İnternet ortamında yayılan ses kayıtlarında Başbakan ve oğlu arasında geçtiği öne sürülen sözlerin bu yöndeki kuşkuları iyice artırdığı ifade edilerek, Başbakan Erdoğan’ın istifa etmesi gerektiğini” açıklamış.
Akay İdris Naim Şahin’in MİLAD partisi kuruluşunda da destek çalışmaları yapmış.

Paralel yapının ortaya çıkmasıyla birlikte Ak Parti'nin Eski İçişleri Bakanları'ndan İdris Naim Şahin partisinden istifa ederek, 19 Kasım 2014 de resmen Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vererek siyasal faaliyetlerine başlamıştı.. Partinin eş başkanı Mehmet Bozdemir ile birlikte Hüseyin Akay’ın da Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş aşamasında sık sık Ak Parti'nin Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile sık, sık bir araya gelen Akay'ın, partinin yapılanması konusunda da faaliyetler gösterdiği yine yapılan iddialar arasında.
Kayseri şeker fabrikası çalışanları, geçtiğimiz günlerde müdürlerini zorla himmet topladıkları yönünde şikâyette bulunmuştu.

Cemaate yakınlığıyla bilinen Kayseri Şeker Fabrikası'nın Genel Müdürü Levent Benli, ARGE Müdürü Birol Zengin ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, iş görüşmeleri adı altında ABD'ye gitmeyi planladıkları, ancak fabrika içerisinden yansıyan iddialara göre bu gezinin esas amacının Pensilvanya ile temas kurmak için olduğu öne sürülmekte.
Akay Paralel yapıyla ilişkisini gizlemek için yine paralelin talimatı ile İnsani Değerler derneğinden bir yıl önce ayrıldığı söyleniyor.
Kayseri pancar ekicileri kooperatifi eski başkanı Vedat Ali Özışık, paralel yapının kendine kumpas kurarak Kayseri şeker fabrikasını ele geçirdiğini söylemişti. Kripto paralelci olduğunu ileri sürdüğü R.H nin sürekli paralele çalışarak tutuklanmalarının sağlandığı da yine Özışığın iddiaları arasında...

Editör: Haber Merkezi