Abdullah Gül, AGÜ Mimarsinan Kampusunde de incelemelerde bulunduktan sonra cuma namazını Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampusundaki camide Bakan Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, diğer protokol mensupları ve vatandaşlarla kıldı. Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında işadamı İzzet Bayraktar’ın 3 milyon lira harcayarak yaptırdığı İlahiyat Fakültesi ek binasının açılışına katıldı.

Hayırsever işadamı İzzet Bayraktar’a yaptığı katkıdan dolayı ERÜ’nün altın madalyasını veren Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada Kayserili hayırseverlerlerle hep övündüklerini belirterek, “Kayserili hayırseverler kazandıkları hayırlı paralarla, hayır işleri yapıyorlar. Hayırda yarışan Kayserililer, ERÜ’deki ve diğer üniversitelerdeki fakülte binaları yaptırıyorlar. İlahiyat Fakültesi, eski adıyla Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü adı altında birçok din alimi ve öğretim üyesi yetiştirdi. Burası önemli bir ilim yuvasıdır. Çok ihtiyacımız olan din alimlerini iyi yetiştirerek, geleceği ve bugünü kavrayan önemli bir değerimizdir. Toplumun gerçek lideri öğretmen ve din adamlarıdır. O nedenle din adamlarının sorumluluğu büyüktür."

Abdullah Gül daha sonra kendi adına taşıyan üniversitenin rektörlük binasının açılışını gerçekleştirerek eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte akademik yıl açılışına geçti.

Editör: Haber Merkezi