Saadet Partisi Melikgazi Belediye Başkan adayı Sinan Aktaş, Türkiye’de en büyük sorun işsizliktir dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinin yanı sıra sokakta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan adayı Sinan Aktaş, “Kayseri genelinde İş-Kur rakamlarına göre 110 bin işsizimiz var. Bu çok ciddi bir rakam. Göreve geldiğimizde ele alacağımız işlerin başında önceliğimiz bu sorun olacak. Belediye bünyesinde iş bulma komisyonu kurarak iş arayana iş. Meslek edindirme kurlarımızla iş öğrenmek isteyene iş öğreteceğiz. Burada en önemli nokta ihtiyaç sahibi insanımıza yardım ederken, Dürüst Başkan Dürüst Yönetim anlayışımızla insanımızın çalışıp kendi kazançları ile evinin tüm ihtiyacını karşılayacak seviyeye gelmesini sağlayacağız.

Diğer taraftan meslek edindirme kurslarımızda eğitim gören hanım kardeşlerimiz şuanda ürettikleri el emeği göz nuru çalışmalarını satarak gelir elde edememekte. Biz göreve geldiğimizde bu hanımlarımızın yaptıkları ürünleri satarak para kazanabilecekleri imkanlar sağlayacağız. Emekleri karşılık bulacak ve ev ekonomisine bir nebzede olsa katkı sağlamış olacaklar.

İlçemizin en önemli eksikleri arasında yer alan tarım konusunda önemli çalışmalarımız ve yatırımlarımız olacak. Bu projeler ile birlikte işsizliğin önlenmesi konusunda belediye olarak bütün gücümüzle çalışacağız. İnşallah 1 Nisan itibariyle Melikgazi’de göreve başladığımızda işsizliğin önüne geçecek tüm projelerimiz hazır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi