Eğitim – öğretim yılı ve İlköğretim Haftası’nın başlaması nedeniyle Kocasinan Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda tören düzenlendi. Buradaki törene katılan Vali Düzgün, kendisini çiçekle karşılayan 3’ncü sınıf öğrencileri Yağmur Ertaş ve Fatih Kaya’ya kitap hediye etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenerek kısa bir süre sohbet eden ve yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyen Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü de öğrenciler ile velilere ayırarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasının başında Türkiye’de huzur ve güven içerisinde eğitim öğretim yılının başladığını kaydeden Vali Düzgün, hemen yanı başımızdaki coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar sebebiyle okullarına gidemeyen okulları yıkılan çocukları hatırlatarak, içinde bulunduğumuz huzur ortamının kıymetinin herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin önemine işaret etti.

Ülke ve milletin geleceğe daha sağlıklı bakabilmesi ve gelecekte en güzel şekilde yönetilebilmesi için eğitimin ve çocukların iyi yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti:
“Siz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğe ne kadar iyi hazırlayabilirsek, ne kadar donanımlı olarak okullarımızdan mezun edebilirsek,gelecek hayatımızda o kadar huzur ve güven içerisinde olabileceğiz. Onun için sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de çok büyük görevler düşüyor. Çünkü sizler geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, sanatçıları ve yöneticileri olacaksınız. Bu nedenle öğretmenlerimizin de sizleri yetiştirirken mezun oldukları okullarındaki bilgilere ilave olarak kendilerini yenilemeleri, günün koşullarını takip ederek yeni donanımlarla sizlere bir şeyler aktarmaları son derece önemli. Velilerimizin, çocuklarımızın anne babalarının da çocuklara olan ilgisi ne kadar iyi olursa geleceğe hazırlanmaları da o derece iyi olacaktır. Bu nedenle anne babalara da seslenmek istiyorum. Her gün çocuklarımıza en azından yarım saatinizi ayırarak, onlarla beraber vakit geçirerek, sohbet ederek, uyumadan önce birlikte kitap okuyarak vaktimizi değerlendirirsek çocuklarımızın da büyüdüklerinde sizlere karşı olan saygısı, sevgisi, yayarı o derece fazla olacaktır.”
Törenin gerçekleştirildiği okula önemli katkılar yapan Mehmet Sepici’yi rahmetle andığını ifade eden Vali Düzgün, eğitime yönelik yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Çocuklarımızın daha iyi imkânlarda, daha iyi sınıflarda eğitim öğretim görebilmesi için son yıllarda çok ciddi sayıda yeni okullar yapıldı. Gerek devlet imkânlarımızla gerekse hayırseverliği ile ön planda olan Kayseri’de,hayırseverlerimizin katkılarıile çok sayıda derslik okullarımıza kazandırıldı ve sınıflardaki ortalama öğrenci sayısı da 30 un altına düştü. Bundan 15-20 yıl önce aynı sınıfta 40 -50 kişilik çocuklarımızı gördüğümüzde eğitim ve öğretimin kaliteli bir şekilde yapılamamasından dolayı hayıflanıyorduk. Çünkü iki kişilik sırada üç kişinin oturması,kalabalık sınıflarda öğretmenin verimli bir ders işleyememesi sonucunu doğuruyordu. 2014 yılında da yaklaşık 100 milyon liranın üzerinde bir yatırımile,ki bunun yüzde 70’i devlet kaynaklarından, yüzde 30’uda hayırseverlerimizin katkıları ile yeni derslikler, yeni okullar eğitim ve öğretimimizin hizmetine sunuldu. Akıllı tahta gibi, Fatih Projesi gibi çocuklarımıza ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim imkânı sunacak olan projelerde gerçekleştirilerek çocuklarımızı daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak, onları daha iyi şekilde donatmak amacıyla devletimiz bütün imkânlarını sunuyor.”

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, başarılı bir eğitim sezonu dileyerek, Türkiye’deki gelişimin temel taşlarından biri olarak nitelediği çocukları, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin en büyük teminatı olarak gösterdi.

Tamer, uyuşturucu konusunda da uyarılarda bulunarak, “Biz, devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Son olarak İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı uyuşturucu konusu ile ilgili ortak bir çalışma yürüttü. Ama, velilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarının tavır ve davranışlarında en ufak bir değişiklik hisseden velilerimiz vakit kaybetmeden devletimizin ilgili birimlerine başvurabilirler, bu konuda destek alabilirler” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, belediyelerin altyapı görevini yapmakla mükellef olduğunu, ancak bununla sınırlı kalmayıp Kocasinan ilçesi sınırlarında eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza attıklarını ve .ilçedeki ilkokul öğrencileriiçin kırtasiye seti hazırladıklarını ifade ederek, “35 bin öğrencimiz için okul sıralarına kırtasiye seti koyduk. Diğer ilçelerdeki dar gelirli öğrencilerimiz için de 4 bin adet kırtasiye seti dağıtımı yaptık” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, konuşmasında 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonu ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, il genelinde yeni eğitim sezonunun sorunsuz başladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün tarafından, törenin düzenlendiği okula katkı sağlayan rahmetli Mehmet Sepici’nin oğlu Kadir Sepici’ye, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz tarafından ise Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e eğitime katkılarından dolayı plaket verildi.

Vali Yardımcıları Ali Candan ve Erkaya Yırık başta olmak üzere çok sayıda davetli ile öğrenci velilerinin katıldığı törende ilkokul öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Törende, folklor gösterisi ilgiyle izlenirken, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan müzik grubunun dinletisi de uzun süre alkışlandı.

Törenin ardından, ilk ders zilini Vali Düzgün, öğrencilerle birlikte çaldı. Vali Düzgün’ün ders zili çalmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin ilk ziyaretçileri de yine protokol üyeleri oldu. Vali Düzgün, Milletvekili Tamer ile diğer protokol üyeleri ziyaret ettikleri sınıflarda öğrenci sıralarına oturarak, bir süre sohbet ettiler.

Kayseri’nin ilk ve tek profesyonel jimnastik salonunun bulunduğu okulda spor salonunu da ziyaret eden Vali Düzgün ve beraberindekiler, öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik gösterilerini ilgiyle izledi.
Editör: Haber Merkezi