İncesu’da hijyen etkinliği projesine Şehit Yusuf Özmen İlk ve Ortaokulu’nda başladı. İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, okulu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Gençlerde çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Göçer, “Hem gençlerimize hem öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak hem de toplamda farkındalık kazandırmak için böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Gereksiz poşet kullanımında kullandığımız ürünlerin ambalajlarını sokağa, çevreye atmamak üzere dikkat çekeceğiz. Malumunuz bütün alışkanlık genç yaşta kazanılıyor. Bizler de bu alışkanlığı çocuklarımıza kazandırmak zorundayız” dedi.

Çevre bilincine ulaşmamış bir bireyin ülkemize ve dünyamıza ağır maliyetler doğurduğunu belirten Göçer, şunları söyledi: “İnsanın ortalama 7 yaşında dünyayı kirlettiğini düşünürsek hayatı boyunca ortalama 75 yıl yaşasa yaklaşık 70 yıl boyunca piknik yaptığı yerleri kirletecek, gezdiği yerleri kirletecek. Örneğin, yolda giderken su şişesini yola atacak dolasıyla topluma maliyeti çok yüksek olacak. Böyle bir maliyeti kaldırmamız mümkün değil. O yüzden gençlerimize bu çevre bilincini aşılamak, topluma bu farkındalığı vermek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Etkinlik kapsamında emeği geçen okul idaresine ve öğrencilere teşekkürlerini ileten Kaymakam Aydın Göçer, ardından protokol ve öğrenciler okul çevresinde temizlik yaptı. Etkinlik kapsamında okulda, hijyenik eldiven, dezenfektan ve çöp poşeti dağıtımı yapıldı. (1HA)

Editör: Haber Merkezi