Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eğitim alanında insan hayatına değer katacak çalışmalar yaptıklarını, insanların yaşadıkları yerde mutlu olmalarını sağlamak için yoğun bir gayretin içerisinde olduklarını söyledi.

Okul programları kapsamında Sümer Fen Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağladıklarını ifade etti. Kocasinan Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda çeşitli projeler geliştirdiklerini anlatan Başkan Çolakbayrakdar; “Öğretmenlerimizle belirli aralıklarla bir araya gelerek, şehrimiz ve gençlerimizle ilgilineler yapabileceğimiz hususunda bilgi alışverişinde bulunup, okullarımızda yapılacak işlerle ilgili istişarelerde bulunuyoruz.” dedi. Türkiye genelinde başarı sıralamasında 22. sırada bulunan okulun yöneticilerini tebrik eden Başkan Çolakbayrakdar; “Burada yetişecek bütün çocuklarımız ülkemiz için birer değer. İnşallah vatanına, milletine, inançlarına bağlı bir nesil olarak yetişecekler ve bu gençlerimiz, ülkemizin geleceği için çalışacaklar. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Eğitim alanında bir çok proje geliştirdiklerinden bahseden Başkan Çolakbayrakdar, şöyle devam etti; “Belediyenin kendi imkanlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetişmiş insan gücünü bir araya getirerek Kocasinan Akademi çatısı altında 7’den 70’e herkes için okuma yazma kurslarından spor faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz. Kocasinan Belediyesi olarak bölgemizde yaşayan insanlarımıza Kocasinan Akademi ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra robotik kodlama gibi teknolojik tabanlı eğitimlerde de bölgemizdeki çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında faaliyetler yürütüyoruz.Bunun yanında Erkilet General Emir Gençlik Merkezi’mizde de uzay ve havacılık temalı eğitimler veriyoruz.Spor kulübümüzle ise özellikle spora meraklı çocuklarımızın yeteneklerinin gün yüzüne çıkartılmasını sağlıyoruz.”

Özellikle eğitim alanında insan hayatına değer katacak ve insanların yaşadıkları yerlerde mutlu olabilmelerini sağlamak adına yoğun bir gayretin içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar;bu noktada eğitim camiası içerisinde gelecek nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir paya sahip olan öğretmenlerin bakış açısınınbüyük önem taşıdığını söyledi. İnsan odaklı bir belediye olduklarını ve yapılan bütün hizmetlerde insan hayatını kolaylaştırmayı esas aldıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, şu bilgileri verdi; “Belediyenin yapması gereken işlerle ilgili bilgi akışının sağlanması noktasında vatandaşlarla doğrudan iletişim kurulması adına Çözüm Merkezi adı altında bir birim kurduk. 222 70 00 numaralı telefon hattından oturduğunuz yerden günün her saatinde bu birime ulaşabilir istek ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Bu durum vatandaşlarımızla belediyemiz arasında iletişimin hızlı bir şekilde kurulmasını sağlamış oldu.Bunun yanında internet ortamında da sosyal medya aracılığıyla, ya da yüz yüze görüşme sağlayarakistek ve taleplerinizi doğrudan iletebilirsiniz. Bu noktada şehrinbu şehirde yaşayan insanlarla birlikte yönetilmesi noktasına böyle bir sistemle çalışıyoruz. Bir diğer taraftan ise, şehri sahiplenme ve ihtiyaçlarını beraberce çözebilme adınaKocasinan Gönüllüsü adı altında bir platform oluşturduk. Şu ana kadar bu platformun sosyal yardımlaşma kısmı ön plana çıkmış durumda. Özellikle trafik ve çevre gibi toplumsal hassasiyet gerektiren konularda bu hassasiyete sahip vatandaşlarımızın platforma aktif olarak katılımlarını sağlayarak çözüme ortak olmalarını sağlıyoruz. Hep birlikte şehrimizi daha yaşanabilir ve mutlu insanların bulunduğu bir Kocasinan haline getirmek ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır.”

Ziyarette eşlik eden Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ile Okul Müdürü Yusuf Özkara da eğitim alanında yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi