Kocasinan Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri'nin söylendiği gibi marka bir şehir haline henüz gelemediğini açıkladı. Meclise Kayseri'yi dünya şehirleri ligine sokabilecek yeni devasa bir hızlı tren projesi sunan Yücel, "Sahabiye projesi geliştirilerek bölgeden 12 bin konut ve  2 trilyon'a (Eski parayla 2 katrilyon) yakın kaynak elde edilebilir. Bu parayla Sivas, Nevşehir ve Niğde hızlı trenlerle Kayseri'ye bağlanabilir. İşte o zaman Kayseri, Paris-Moskova-New York gibi dünya şehirleri arasına girip marka olabilir " dedi.
Kocasinan Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel, geçtiğimiz meclis toplantısında söz alarak, Kayseri'nin söylendiği gibi marka bir şehir haline henüz gelemediğini ifade ederek şöyle konuştu:
İŞTE KAYSERİ'Yİ PARİS YAPACAK DEVASA PROJE
" Sami Kadıoğlu Melikgazi İlçe Başkanının bir konuşmasını izledim. Kadıoğlu konuşmasında der ki, "Melikgazi Kayseri'nin en büyük İlçesi" der. Aslında biz burada alınganlık gösteriyoruz onu ima etmeye çalışıyorum. Bir çarşıya gidececek olsanız nerede? Melikgazi de! Peki iş arıyorsunuz nereye gidersiniz Organize Sanayi'ye o nerede o da Melikgazi de! Öldüdünüz nereye gidersiniz? O da melikgazi de! Şİmdi Kocasinan bundan kendi üzerine bir şeyler alınmalı. Ahmet Çolakbayrak başkanım bu konuşmayı mutlaka dinlemiştir ama biz dillendiriyoruz. Biliyoruz ki, enerjisi tetikleniyor ama biz biraz da o enerjiyi zirveye taşıyalım istiyoruz. Kayseri'yi ayrıştırmamak lazım! Bu  Sami Kadıoğlu Melikgazi İlçe Başkanının söylediklerini de bir siyasi trafik kazası diyelim. Çünkü canlı yayında naklen konuşuyor. Olabilir. Bundan sonra umuyorum Kocasinan ve Talas'ı da hafife almaz. Çünkü bunlar da iki büyük dev gibi bir ilçeler. Bunun üzerine biz MHP Grubu olarak Kayseri'yle ilgili bir teklifte bulunacağız. Kayseri 'Marka oldu' dediler. Ben her zaman soruyorum Kayseri nasıl marka oldu? Çıkıyorum eve Nevşehir-Samsun biliyor ama marka olundu denilince dünyanın herhangi bir yerinde de bilinmesi gerekir diye düşünüyorum. Kayseri maalesef, bizlere marka gibi gözüküyor ama çok büyük bir marka olmadığı kanaatindeyim. Ben asla Kayseri'nin 21 yılını eleştirmiyorum. Ellerine sağlık Başkanımız da elinden gelen en güzel şeyi yapmıştır. Kaldı ki 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde Kayseri bence çok yetersiz kalmıştır. Kayseri bizlere marka gibi görünüyor ama ne sucuğumuzu tanıtıyoruz, Karadeniz'li çıkıyor festival yapıp hamsilerini tanıtıyor.  Gaziantep'li çıkıyor kendi adını duyuruyor. Yahu Konya sanayide bizi geçmiş, Bursa, Denizli hakeza! Ankara-İstanbul zaten önünden geçemediğimiz şehirlerden bir kaçı, Gaziantep artık 3-5'inci Organize Sanayi Bölgeleri'nden bahsediyor. Ama biz Kayseri'ye markayız, diyoruz. Hakikaten Kayseri okuttuğu insanı Cumhurbaşkanı, okutmadığı insanı ise Sakıp Sabancı yapar! Kayseri hakikaten bir değerdir. Ahmet Çolakbayraktar çok önemli bir değerdir, Hayri Solak başkanımız da bir değerdir. Hepimiz cin gibi insanlarız ama patlamamız lazım."

"SİVAS NİĞDE, NEVŞEHİR HIZLI TRENLERLE KAYSERİ'YE BAĞLANABİLİR"
Belediyelerin maddi kaynak bakımından iflas ettiğini açıkladıktan sonra, Sahabiye mahallesinin yeniden yapılanmasından hareketle meclise Kayseri'yi dünya şehirleri ligine sokabilecek yeni devasa bir hızlı tren projesi sunan Yücel, " Sahabiye de 6 bin konut var, aşağı yukarı 12 bin konutla insanları tatmin edersiniz evlerini verirsiniz geri kalanıyla da müteahhit bu işten para kazanıp sıyrılır. Bununla da aşağı yukarı 100'er daireli bloklar düşünürseniz yuvarlak olarak 100 blok yapmanız lazım. Bu da bin metrekarelik alanlara bu gökdelenleri diktiğinizde 500 metre arsası ve binası oluşur. 100 blok bilemediniz 120 blok! 510 bin metreden 120 bini gidince 390 bin metrekare alan geriye kalıyor.  Bu 390 bin metrelik alanın yine 100-200 bin metrekaresini park yapabiliriz. Burada 120 bin adet konut yapılsa 6 bini müteahhide 6 bini belediyeye sonuçta 6 çarpı burada daire fiyatları 300-350 bin TL'ye falan olmalı. Bu rakam da yuvarlak. Eski parayla 2 katrilyon, yeni parayla 2 trilyon! Bu rakamla ne yapılır? Bakın Kayserililer zeki, akıllı diyoruz.  Hakikaten belediyeler iflas etmiş durumda! Ahmet Çolakbayraktar başkanıma Allah yardım etsin, kolay değil!  Vergi alıyor, olmadık vergiler doğuyor.  Ayak bastı parası deniyor, aracını park ettin deniliyor, yani bu belediyeleri ayakta tutmak lazım. Türkiye belediyeleri sıkıntıda! İller Bankası'nın kapısında kredi, önümüzdeki vadelerin kredisi diye yalvarıyoruz. Elimizdeki bu 2 katrilyon ile Kayseri'nin Niğde, Sivas, Nevşehir gibi üçgende ana merkez, yani bir Paris,Moskova,Newyork boşuna olmamış.  Bu şehrin şu anda esnafı sıkıntı içerisinde! Bu insanları buralarda bir hızlı tren projesiyle Sivas'dan Kayseri'ye 45 dakika içerisinde, Niğde'den buraya 30 dakikada, Nevşehir'den buraya 15 dakikada getirdiğiniz taktirde, buradaki insanlar günübirlik ticaretlerden, otel sahipleri, çarşının esnafı bitmiş sıkıntıda. Artık müşterinin istediği yenilik yok. Ama bu civardan gelen insanlar, tahmin ediyorum burada bir canlılığa neden olacaktır. Kayseri'nin merkezinde banliyölerin ortasında   bir Paris, New York gibi olacaktır" dedi.

"SIRF ÜRGÜP'DEN YILDA 1 MİLYAR DOLAR TURİZM GİRDİSİ ELDE EDİLEBİLİR"
Ürgüp'e yılda 2 milyon turist geldiğini bu formül ile Ürgüp'e gelen turistin 1 milyonun Kayseri'ye çekilebileceğini dile getiren Yücel, "1 milyon turistin her biri 100 dolar harcasa 100 milyon dolar, bin dolar harcarsa 1 milyar Dolar eder. İşte o zaman Kayseri marka olur. İşte o zaman Koreli, Amerikalı gittiği zaman Kapadokya'ya Kayseri diye bakar!" şeklinde ifadeler kullandı.    
                Yücel, bu bölümde şöyle konuştu:
"Burada bir küçük ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Ürgüp'e gelen yıllık turist sayısı 2 milyon! Bu 2 milyon turistten Kayseri'nin çektiği hiç bir şey yok. Tesadüfen Japon ve Amerikalılar sıkılırlarsa geliyor. Çünkü ulaşımda da sıkıntı var. Bu insanların hepsinin orada kaldıkları otellerin geceliği 200 Avro! Sonuçta bu insanlar bu bölgeye hakikaten parayla geliyorlar. Deniz yok, havuz yok, akşamda gideceği yer yok. Biz bu hızlı tren projesini bu dediğimiz rakamla yapıp, Japonlar, Amerikalılar'ı Kayseri'ye getirdiğimizi düşünsenize. Bu 2 milyon insanın 1 milyonunu Kayseri'ye çeksek 1 milyonu 100 dolar harcasa 100 milyon dolar, bin dolar harcatırsak 1 milyar Dolar! İşte o zaman Kayseri marka olur. İşte o zaman Koreli, Amerikalı gittiği zaman Kapadokya'ya Kayseri diye bakar! Sonuçta biz böyle 2 trilyonla başlayan hayal çizdik. Ama olabilecek bir hayal! Kayseri, Sivas-Nevşehir-Niğde'nin tam ortasında hakikaten dev bir şehir! Bugün biz nasıl Selçuklu'nun sermayesini yiyip bin yıl öncesinin amblemlerini kullanıyoruz. Bin yıl sonraki neslimiz de bize Kayseri'nin belediyeleri bir proje gerçekleştirmişler, biz Paris, Moskova ve New York gibi hakikaten etrafında illeri ilçe haline getirmiş, dev gibi bir ilin rant sahibiyiz, yaşam sahibiyiz, eğitim sahibiyiz! Bu çevre illerden gelip, hastanenizi, otellerinizi, AVM'lerinizi kullanan insanların önünü açan bir proje inşallah taktir edersiniz kabul görür. Eksiğimiz varsa anlatırsınız ama bu projede bizden!"  
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi