Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda İstiklal Marşı Güzel Okumayarışmasına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Başkan yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 5 öğrenci tarafından ezbere istiklal marşı okundu. Duygulu anların yaşandığı ve seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı bu anlarda istiklal Marşını okuyan Döndü Esra Karabulut’u seyirciler coşku ile alkışladılar.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak "Bugün önemli bir gün İstiklal Marşımızın ve onu yazan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un toplumumuz ve tarihimiz açısından son derece önemli bir yeri vardır. İstiklal Marşımız İstiklal Mücadelemizde toplumu kenetleyen birleştirici bir görev üstlenmiştir. Bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha minnet ve hayırla yad ediyorum" dedi.

Çocuk meclisi’nin beş şube içerisinde yapılan yarışmalarda şubelerde birinci olan öğrenciler arasından yapılan istiklal marşını güzel okuma yarışmasında;

Birinci, Kardelen Karakuş (Danışmentgazi Sosyal Tesisleri),

ikinci, Tuğba Çalışkan (Fedakar Gülderen Sosyal Tesisleri),

Üçüncü , Begüm Erdoğan (Yeniköy Sosyal Tesisleri),

Editör: Haber Merkezi