Kayseri, Çarşamba günü Erciyes'ten gelen haberle sarsıldı. Erciyes'e kayak için giden öğrencileri taşıyan servis, Erenler Caddesinde kontrolden çıkarak takla attı. Takla atan midibüste bulunan 2 öğrenci yaşamını yitirirken; 21 kişi de yaralandı. Kazanın ardından İyi Parti Talas Gençlik Kolları Başkanlığı kan bağışı kampanyası başlattı. İyi Parti Talas Gençlik Politikaları Başkanı Coşkun Coşkun'un çağrısı sonrası Kızılay Kan Merkezine giderek kan bağışına katıldılar. Kan bağışı kampanyasına Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve İyi Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Yaşar Tuğrul da destek verdi.

Kan bağışı sonrası bir açıklama yapan Büyük Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, araç bakımlarının yapılması gerektiğini ve araç bakımları eksik araçların bu tür yerlere gidiş gelişlerine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Yücel, "Bugün organize edilen kampanyaya destek olmak için gençlerimiz buraya geldi. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum. Bu vesile ile kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Kazada yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi. Bir açıklama da İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Tuğrul'dan geldi. Tuğrul,"Bu kampanyamıza katılıp destek veren bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Biz de bu vahim olay sonrası kan ihtiyacınız doğması ihtimali üzerine kan bağışında bulunduk. Vefat eden öğrenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralanan kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

İyi Parti Talas Gençlik Politikaları Başkanı Coşkun Coşkun da "Erciyes Dağımızın Hacılar mevkiinde yaşanan kaza bizi derinden yaraladı. O arkadaşlarımızın yerine kendimizi koyduk. Hem kazada yaralanan arkadaşlarımız için hem de diğer vatandaşlarımız için kan bağışında bulunduk. Bu kampanyaya katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Açıklamanın ardından İyi Partililer Kızılay'a kan bağışında bulundular.

Editör: Haber Merkezi