Merhum emekli binbaşı Erdal Dağ, görev başında koronavirüse yakalandıktan sonra 19 Aralık 2020’de tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Yerine ise 10 gün içinde yapılan olağanüstü İlçe Divan Kurulu toplantısında merhum Dağ’ın eşi ve partinin İl Kadın Politikaları Başkanı Güler Funda Dağ seçilmişti. 5 Haziran 2021 tarihinde ise İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığında yapılan çalışmalarla başkanlık binasındaki toplantı salonuna Erdal Dağ’ın adı verildi. Yapılan törene İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Güler Funda Dağ ile il ve ilçe teşkilatından üyeler iştirak etti.

“EŞİMİN ADININ YAŞAYACAK OLMASI ONUR VERİCİ”

Toplantı salonuna eşinin adının verilmesi hakkında Güler Funda Dağ: “O gün benim için de sürpriz bir girişimdi. Adının verileceğini biliyordum fakat zaman hakkında tam bir bilgim yoktu” dedi. Dağ: “Bu konuda partimizin Kayseri İl Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu üyelerimize ve Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu üyelerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Eşimin adının emek verdiği bir partide yaşayacak olması onur verici” diye konuşarak, ilgili çalışmaları yürüten parti mensuplarına minnettarlığını belirtti.

Dağ, geçen yılın sonlarında başkan seçilmesinden bu yana yaşadıkları ile ilgili “Benim için çok zor bir süreçti. Bu süreç içerisinde çok yıprandım. İlk odaya geldiğimde hâlâ eşim odadaymış gibi çok farklı duygular yaşadım. Ondan aldığım bayrağı yere düşürmeden İYİ Parti’deki arkadaşlarımla daha ileriye götürmek adına çalışmalar yapıyoruz. Ancak Kayseri’de bir kadın siyasetçi olarak siyasetin bütün kirli yüzünü gördüm” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi