HUZURLU TOPLUM KADINA VERİLEN DEĞERLE MÜMKÜN

Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların toplumsal yaşamdaki önemini dikkat çekti. Yücel, huzurlu bir toplumun kadına verilen değerle mümkün olduğunu belirtti.

KADINLAR TOPLUMSAL YAŞAMIMIZIN ANA ÖĞESİDİR

Yücel, "Dünya, kadın erkek ilişkisi üzerine kurulmuş ve toplumsal yaşam buna göre yol almıştır. Günümüz çağında kadınlarımız toplumsal yaşamın hemen her alanında yer almışlardır ve almaya devam ediyorlar. Kadınlarımız toplum içindeki yaşamlarında zaman zaman haksızlığa hukuksuzluğa ve adaletsizliğe maruz kalıyorlar. Kadınlarımız, bazen eşit iş yaparlarken eşit ücrete layık görülmüyorlar. Bazen yapılacak işi kadınlarımıza uygun görmüyorlar. Ama şunu bilmeliyiz ki kadın da erkek de önce insandır. İnsanlara sunulan haklardan kadınlarda eksiksiz ve tam olarak yararlanmalıdır. Kadınlarımız hayatın her alanında savaş verirken ve var olma mücadelesi yürütürken onların önüne engel koymamak gerekir. Bakın peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in bile en büyük yardımcısı eşi Hz. Hatice annemizdi. Birlikte ticaret yaptılar, birlikte yol yürüdüler. Hatta peygamberlik görevi yüklendiğinde de Peygamberimiz bu sırrı ilk olarak eşi olan Hz Hatice'ye yani bir kadına anlattı. Bu bize kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin nerede olması gerektiğinin en net göstergesidir. Yani kadınlarımız bizlerin ve toplumsal yaşamın ana öğesidir. Hele hele demokratik müslüman Türkiye'de kadınlarımıza yaşamın her alanında değer verilmelidir. Kadınlarımız hor görülmemeli, ötekileştirilmemeli ve hak ettiği her şeyi alabilmelidir" dedi.

DÜNYA ÜZERİNDEKİ HER ŞEY KADIN ESERİDİR

Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sürecinde ve kurtuluş mücadelesi döneminde kadınlarımız kahramanlıklarına kahramanlık eklemiş ve bugün huzur içerisindeki büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Toplum hayatının kaynağı, çağdaş aile hayatıdır. Siyasal ve toplumsal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve saygınlığı açısından gerekli olduğuna inanmaktayım. Yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında rol oynamışlardır. Ülkemizin kurucu lideri gazi Mustafa Kemal Atatürk de kadınlarımızı anlatırken 'Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. Toplum hayatının kaynağı, çağdaş aile hayatıdır. Siyasal ve toplumsal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve saygınlığı açısından gerekli olduğuna inanmaktayım.' ifadelerini kullanmıştır. Cumhuriyetimiz de kadınlarımızın başarısı ile kurulmuştur. Bu nedenle en büyük çabamız kadınlarımıza aile, iş, sosyal, siyasal ve toplumsal yaşamda eşit haklar sunulması için gayret göstermek olmalıdır. Onlara verilecek haklar bir lütuf değil zorunluluktur. Huzurlu ve güvenli bir Türkiye istiyor isek kadınlarımızı güçlü kılmak zorundayız güçlü kadın güçlü Türkiye demektir. Güçlü Türkiye için de var gücümüzle çalışmak zorundayız" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Pandemi sürecinde kadınların hastanelerdeki üstlendiği görevi de unutmayan Yücel, "Hastanelerimizde görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın emeklerine sağlık. Özellikle de evlatlarından, eşlerinden ve sevdiklerinden uzakta koronavirüs ile mücadelesini evine gitmeden sürdüren doktorundan, hemşiresine, hasta bakıcısından sekreterine herkese çok teşekkür ederim. Onlar bizim kanatsız meleklerimizdir. Hepsinin emeklerine sağlık" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi