İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde görev yapan kadın polisler, halkın yoğun bulunduğu cadde, park ve alışveriş merkezlerinde KADES tanıtım çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda kadınlara KADES uygulamasıyla ilgili bilgi verilerek, broşür dağıtıldı.

‘Kadına şiddet suçtur, bu suça ortak olmayalım’ diyen Aile İçi Şiddet ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Çilem Korkmaz, "Kadın vatandaşlarımıza KADES uygulaması hakkında bilgi vererek, broşür dağıtıyoruz. Bu hafta birçok faaliyette bulunduk. Kayseri Havaalanı'nda dijital ekranlarda KADES kısa filmi ve bilgilendirme broşürümüzü yansıttık. Seferler öncesi kadına şiddetle ilgili anonslarımızı yayınladık. Uçak seferlerindeki kadın yolcularımıza KADES uygulaması, maskesi ve broşürlerimizi dağıttık.

Daha sonra kadın muhtarlarımız, kadın derneklerimiz, kadınların yoğun çalıştığı fabrikalarımız ve kadın meslek edindirme kurslarımız ziyaret edilerek KADES uygulaması hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımızı yaptık. Faaliyetlerimize daha fazla kadına ulaşmak için devam edeceğiz" dedi(DHA)

Editör: Haber Merkezi