TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından yürütülen 'Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi' projesi kapsamında ilk toplantı, Kayseri'de yapıldı.

Abdullah GüL Üniversitesi (AGÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyla ilgili bilgiler veren Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Prof. Dr. Sema Karaoğlu, böyle bir toplantının Kayseri'de yapılıyor olmasından mutluluk duyduklarını bildirdi. Karaoğlu, ''TÜRKONFED'in çatısı altındaki Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun kurucu üyesidir Kadın İşbirliği'ni Geliştirme Derneği (KİGDER). Bugün bu toplantının ev sahipliğini de KİGDER yapıyor. Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi'nin 2017 yılı ilk toplantısını yaptık. Teknoloji ve Kadın Girişimciliği'ni ele aldık. Bir panelimiz olacak ve çok değerli panelistler, bilgilerini, tecrübelerini aktardılar. Erciyes Teknopark'tan Şule Başarslan isimli bir kadın girişimci, 'Bölgenin Başarılı İş Kadını Ödülü'nü alıp, başarı hikayesini bizimle paylaştı. TÜRKONFED, 2017 yılını, Kadın Yılı ilan etti. Türk İş dünyası Kadın Komisyonu da, Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi projesi oluşturdu. Bu projenin 2017 yılı ilk toplantısı da Kayseri'de yapıldı'' dedi.

Teknoloji ve Kadın Girişimciliği konulu panele, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Erol, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ve M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Başkanı Ufuk Tarhan konuşmacı olarak katıldı. Paneli, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık, Başkanı ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz ve davetliler katıldı. Panelin yapıldığı salonun girişindeki alanda ise kadın girişimciler, gıda ve el işi ürünlerden oluşan stantlar açtılar.

Editör: Haber Merkezi