KALDER Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i makamında ziyaret etti.

İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay Tayfun Türkoğlu başkanlığında gerçekleşen ziyarette Kayserigaz A.Ş. Genel Müdürü Adem Dinçay, Turkuaz Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özkaya ve KalDer Kayseri Temsilcilik Yöneticisi Salih Yalçın bulundu.

Türkoğlu, Güven’e KalDer’in son dönem faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. 2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü olarak KalDer’e üye olduktan sonra EFQM Mükemmellik Modeli’ni bir gelişim ve mükemmellik yolculuğunda bir sorgulama aracı olarak kullanma gayreti içinde KalDer uzmanlarından eğitimler aldıklarını belirtti. Kısa süre içinde dahi farklı bakış açıları ve kazanımlar elde ettiklerine vurgu yapan Türkoğlu, Kayseri’de Toplam Kalite Yönetimi felsefesinin yaygınlaşması için ERÜ’nün de desteğine ihtiyaç olduğunu belirterek KalDer üyeliğine davet etti.

Rektör Güven, KalDer’i ve faaliyetlerini takip ettiğini, çalışmalarını başarılı bulduğunu ve Erciyes Üniversitesi olarak kalite bilincinin yayılması konusunda yapılan bu çabaları önemsediklerini belirtti. Güven, YÖK tarafından da bir akreditasyon sistemi geliştirildiğini ve ERÜ’nün söz konusu akreditasyon değerlendirmesinden oldukça başarılı sonuçlar aldığını hatırlattı. Bu tür ürün ya da hizmet kalitesini artırma çalışmalarında gönüllüğün önemine vurgu yapan Güven, İstişare Kurulu’nun da gönüllülük esasına dayanan gayretlerinden ötürü tebriklerini belirtti.



Editör: Haber Merkezi