Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) ziyaret gerçekleştirdi. Koronavirüs salgınında yaptıkları çalışmalara değinen Kalkan, “Pandemi süreci devam ediyor. Türkiye haritasına göre şehirler virüs yoğunluğuna göre, mavi, kırmızı, turuncu şeklinde ayrıldı. Kayseri'de yüksek riskli olarak turuncu renktedir. Kayseri'de ilk okullarımız açıldı. 8 ve 12'nci sınıflarımız eğitim, öğretime devam ediyor. Bizim isteğimiz tüm kademelerde okulların açılmasıdır. Tüm kademeli okulların açılması içinde bizlere düşen görev maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat etmemizdir. İlçelerimizde okulların tamamı açık. İlçelerimizde vaka sayılarının durumlarını soruyoruz. Hangi ilçelerin durumu mavi ise, o okullarından açılmasını istiyoruz. Çocuklarımız boşuna evde olmasın” diye konuştu.

Öğretmenlerin aşılanmasını istediklerini kaydeden Kalkan, “Veliler biran önce çocuklarını okula göndermek istiyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızın aşı ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerin aşılaması için bir liste gittiğini ancak tamamlandığını haber aldık. Anaokulu ve ilkokul öğretmenlerimiz biran önce aşılansın. Öğretmenlerimiz de en azından psikolojik olarak rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Çocuklarını okula gönderilen velilerin rahat olmalarını isteyen Başkan Kalkan, "Çocuklarını okula gönderen velilerimiz çocuklarının çantalarına kesinlikle maske ve dezenfektan koysunlar. Okulda kurallara uymakla ilgili telkinlerini yenilesinler. Çocuklarını okullara getiren veliler yığılmaya sebebiyet vermeden çocuklarını okul görevlilerine teslim etsinler. Okul idarecileri ve öğretmenler, çocuklara kendi çocukları gibi bakıyor. Okullarımız son derece güvenli ve temiz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi