Kayseri Ticaret Odası’nın mevcut yönetimi görevde, bir yıl yedi ayı geride bıraktı. Konuyla ilgili konuşan Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz “ticaret odası para almaktan başka ne iş yapıyor algısını yıkmak istiyoruz” dedi.

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kayseri Ticaret Odası yönetimi, geride bıraktıkları süreci anlattı.

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “bir yıl yedi ay yirmi bir günlük süreci geride bıraktık, bu zaman zarfında gayet açık ve şeffaf bir yönetim tarzı sergiledik. Yönetim olarak meslek komitelerinin seçiminin iyi yapılması gerektiğini düşündük. Gayemiz daha geniş tabanlı meslek komitesi toplantıları yapmak” diye konuştu.


Hiçyılmaz, çalışma tarzlarının diğer odalarda bulunmadığını, üyelerinin sıkıntılarını bizzat gelerek anlatmalarını istediklerini de ifade etti.

TİCARET ODASI PARA ALMAKTAN BAŞKA NE İŞ YAPIYOR?

Kendileri yönetime gelene kadar “kapalı kutu” olan ticaret odasını üyelere açtıklarını vurgulayan Mahmut Hiçyılmaz, “ticaret odası para almaktan başka ne iş yapıyor” algısını yıkmak istediklerini söyledi.

“Biz sadece üyelerimizin temsilcisiyiz, odanın sahipleri değiliz, odanın sahipleri üyelerdir” diyen Mahmut Hiçyılmaz şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana 770 meslek komitesi toplantısı yaptık, toplantılara yönetim kurulu üyelerinden biri muhakkak katılıyor. Ankara’da Çevre ve Şehircilik Müsteşarı ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile görüşerek sıkıntı ve taleplerimizi ilettik. Daha faydalı olmanın gayreti içerisindeyiz. Kayseri’nin ulaşım endeksinin yükseltilmesi gerektiği görüşünü sürdürüyoruz. İhracat yaparken Mersin Limanı’nı kullanıyoruz ve Kayseri Mersin arası hızlı tren hattı yapılmalı diyoruz.”

HABER:FATMA ÖZTÜRK-ALİ TÜRKASLAN

 

Editör: Haber Merkezi