Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Karacaoğlu Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh BüyükkıIıç, Karacaoğlu Mahalle halkı ile düzenlediği toplantı da mahalle halkına teknik bilgiler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Karacaoğlu Mahallesi'nin şehir merkezine yakın olmasına rağmen bir türlü hak ettiği modern yapılaşmaya kavuşamadığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu mahallesi için belediye tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüm projesinin Bakanlığa başvuruda bulunulduğunu belirtti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti;

"Melikgazi Belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi İlçesi bir cazibe ve örnek şehir olmuştur. Çalışmaların sonuçları ortada Köşk, Yenimahalle, Melikgazi, yıldırım Beyazıt mahalleleri bugün şehrin yüksek katlı modern binaların yer aldığı alanlardır. Şimdi bu çalışmayı şehrimizin batı bölümünde gerçekleştiriyoruz. Başlangıç yeri de Karacaoğlu Mahallesi olarak seçtik. Yapılan Kentsel dönüşüm projemiz ilgili bakanlığa yazımız gönderildi. Şimdi sıra Karacaoğlu Mahallesinde oturan veya mülkü olanlarda bir toplantı gerçekleştirerek bir araya geldik. Yapacaklarımızı anlattık, kafalarında soru işareti olan soruları yanıtladık ve herkesi bilgilendirdik”

Karacaoğlu Mahallesi'ndeki bu çalışmanın Anbar Mahallesine kadar uzandığını kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu’nun yeni planlamasında modern, sağlıklı ve planlı yapılaşma olacağını, yüzme havuzlu, çocuk oyun alanları, otoparkları ve yeşil alanları ile bir site şeklinde şehir planı uygulanacağını sözlerine ekledi.

Karacaoğlu Mahallesi Kentsel dönüşüm Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına iştirak eden Mahalle Halkı Başkan Memduh Büyükkılıç'a "Sana güveniyoruz, seninleyiz" diyerek bir an önce çalışmaların başlatılmasını istediler.

Editör: Haber Merkezi