17 Aralık 2016 günü sabah saatlerinde Kayseri Erciyes Üniversitesi kampusu yanındaki otobüs durağında, sivil kıyafetleriyle çarşı iznine çıkacak vatan bekçisi askerlerimizi taşıyan özel halk otobüsünün yanına yanaşan hain terör örgütü üyesinin kullandığı araç patlatıldı ve 15 kahramanımız şehit oldu, 54 kahraman da yaralandı. O hain saldırının üzerinden 5 yıl geçti. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu da, 17 Aralık'ta Kayseri'de gerçekleştirilen hain terör saldırısının yıldönümünde bir anma mesaj yayınlandı.

“O GÜN HERKES TEK YÜREKTİ”

Karaoğlu, "Sabah saatlerinde yapılan saldırı ile yüreklerimize ateş düştü. Haberi alan herkes olay yerine koştu. O gün Kayseri askeriyle, siviliyle, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, esnafıyla, işadamıyla, devletiyle, sivil toplum örgütleriyle tek yürekti. " dedi.

“HİÇBİR TERÖR SALDIRISI TÜRK MİLLETİNİ KORKUTAMAZ”

Kigder Başkanı Karaoğlu, " Türk Milleti olarak bu coğrafyada çok ağır bedeller ödeyerek var olduk,olmaya da devam ediyoruz. Bu topraklarda var olmanın acılarını zaman zaman ağır olarak yaşıyoruz. Canımız yansa da şehitlerimizin kanı ile sulammış bağımsız Türkiye Cumhuriyetinden vazgeçmeyiz. Hiçbir terör saldırısı 1924 Anayasasında belirtilen tanımıyla Türk Milletini korkutamaz ve yıldıramaz" şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

Karaoğlu, "Ülkemiz üzerinde oynayanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu tür saldırılarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Bizler Türk kadınları olarak, Türk anneleri olarak tek başımıza da kalsak da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar korumakta kararlıyız. Evlatlarımızın bu ülke savunmasında yer almasından zerre kadar tereddüt etmeyiz. Türk anneleri olarak evlatlarımızın elbette ki tırnaklarına taş değmesini istemedik ve de istemeyiz. Dünya bilmelidir ki vatan söz konusu olduğunda, başta Türk kadını olarak kendi canlarımız olmak üzere evlatlarımızın canlarından bile geçmekten hiçbir zaman çekinmedik , çekinmeyiz. Ama hain terör saldırılarına feda edecek tek evladımız , en ufak toleransımız yoktur. Türk kadınları olarak her tür terörü lanetliyoruz. Terör karşısında evlatlarımın önünde siperiz. " dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE YÖNELİK YAPILAN HER TÜRLÜ SALDIRIYI NEFRET VE LANETLE KINIYORUM”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan her türlü saldırıyı nefret ve lanetle kınadığını belirten Dr. Sema Karaoğlu, "Hain terör saldırısında şehit olan kahramanlar başta olmak üzere bu vatan içini bugüne kadar canını vermiş şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyor ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur diliyorum. Bir anne olarak, bir kadın olarak da bütün annelerin yanında olduğumuzu da bir kez daha bildiriyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi