Geçen sene pandemi nedeniyle verilemeyen konserin 3'üncüsü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde verilecek. Kadir Has Kongre Merkezi'nde verilecek olan konser saat 19.30'da başlayacak. Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirileceği konser için hazırlıklar devam ediyor. Provalar Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi'nde yapılıyor.

Konser hakkında açıklama yapan Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Oluşturduğumuz koroda engelli olanlarla şimdilik engelli olmayanlar bir arada. 3 Aralık'ta inşallah yine güzel bir konser yapacağız" dedi. Karaoğlu, "3 senedir Dünya Engelliler Günü'nde ZİÇEV yararına konser veriyoruz. İnsan henüz anne karnındayken sesi duymaya başlıyor ve doğduktan kısa süre sonra da müziğe tepki verdiği biliniyor. Müzik çok önemli bir değer ve eğitim önemli araçlarından biri. Biz burada bu aracı kullanıyoruz. Oluşturduğumuz koroda engelli olanlarla şimdilik engelli olmayanlar bir arada. 3 Aralık'ta inşallah yine güzel bir konser yapacağız. Gelenler isterlerse bilet alacak.

Çok küçük bir fiyat karşılığında. Bu kardeşlerimize ne yapabilirsek onu yapmaya çalışacağız ama her şeyden önemlisi bir arada olabilmek. O farkındalığı yaratabilmek. Kimseyi acımaya acındırmaya çalışmıyoruz, sadece destek olmaya çalışıyoruz. Hepimizin potansiyel engelli olduğunu hatırlamaya ihtiyacı var. O nedenle engelli aşabilmek için engellilerle engelsizlerin daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz de o nedenle konseri tercih ettik. İnşallah 3 Aralık'ta buluşacağız.

Konserimiz 3 Aralıkta Kadir Has Kongre Merkezi'nde olacak. Bilet fiyatlarımız 25 lira. İsteyenler biletsiz de gelebilirler. O sadece ZİÇEV'e yaptığımız bağış. İsteyen herkes 3 Aralık Cuma Günü saat 19.30'da başlayacak olan konserimize gelebilir. Engellilere engel olmamaya çalışanları, destek olmak isteyenleri bekliyoruz" diye konuştu

Editör: Haber Merkezi