"Destanın adı Çanakkale" diyen Dr. Sema Karaoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahraman Türk Milleti öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş ve Dünya’ya bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini göstermiştir." dedi. Karaoğlu, "Son teknoloji silahlarla donatılmış, renkleri, dilleri ve ırkları değişik, çeşitli milletlerden oluşan, insan selini andıran işgal orduları, milletimizin üstüne yürürken, kahraman askerimiz bu öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş ve bağımsızlığı için hayatından vazgeçmiştir." dedi.

Karaoğlu, "Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Bu zafer; adını tarihe yazdıran askerlerine "Taarruzu değil, ölmeyi" emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın top yekün Türk milletinin zaferidir.

Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 106. yıl dönümü kutlu olsun. Bu toprakları bizlere emanet eden ecdadımızın ruhları şad olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum"dedi.

Editör: Haber Merkezi