Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen Kayseri Kadın Platformu bileşenleri açıklamalarda bulundu. Kayseri Kadın Platformu adına açıklama yapan KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, kadınların iş dünyasında ezildiğini iddia etti. Karaoğlu, “Sermaye tarafından fabrikalarda, işyerlerinde ucuz işgücü olarak kullanılan biz kadınlar kriz zamanlarında ilk kapıya konulan oluyoruz. Kayıt dışı işlerde, güvencesiz ve düşük ücretlerle istihdam edilip aynı işi yapsak bile aynı işe aynı ücreti alamıyoruz. Emeğimiz ikincilleşiyor, gelirimiz erkeğin gelirine ek olarak görülüyor. Eşit işe eşit ücret istiyoruz” dedi.

“MEDENİ KANUNDAN DOĞAN HAKLARIMIZI ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Yaşanan kadın cinayetlerine değinen Karaoğlu, “Sistematik olarak artan kadın katliamları kadın kıyımına dönüştü. Bu kıyımı önlemek için etkili ve yeterli politika geliştiremeyen iktidar kadın karşıtı politikalarını tek tek hayata geçiriyor. İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin hemen arkasından gelen kadın kazanımlarına saldırılar şimdi de 6284 sayılı yasaya göz dikmiş durumda. 6. yargı paketi ile medeni kanunda düzenlenmiş haklarımızı elimizden alma çalışmalarına başladılar. Kadın cinayetlerinde failleri koruyan erkek devlet ve yargıya karşı ‘Erkek adalet değil gerçek adalet’ demekten vazgeçmedik” şeklinde konuştu.

‘SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de seslerini duyuracaklarını belirten KİGDER Başkanı Karaoğlu, “Hakkımız olanı ancak alanlarda olarak; evde, işte, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyüterek ve örgütlenerek kazanacağımızı biliyoruz. Biz kadınlar erkek egemen sistemin bize dayattığı yaşamı kabul etmiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de ve sesimizi duyuracağımız her yerde taleplerimizle işyerlerimizde ve alanlarda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi